Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Volkswagen ugyan nem hozott nekünk semmilyen sorozatgyártású meglepetést a Genfi Autószalonra – azért az I.D. Vizzion tanulmány elég látványosra sikerült –, de nem haragudtunk ezért a németekre, hiszen már a megnyitó előtt tudtuk, hogy még ebben a hónapban bemutatkozik a vadonatúj Touareg. A gyáriak prémium SUV-ja Pekingben fog bemutatkozni, és az első példányok már úton is vannak Kínába, ugyanis a Volkswagen saját lábon küldi a Távol-Keletre az újdonságot, és a kalandokat videón is megörökítik.

A kiindulási pont pedig északi szomszédjainknál volt, méghozzá a Pozsonyban található Volkswagen gyár képében, ahol készül majd az új generációs Touareg. A felmatricázott négykerekű 16 ezer kilométert tesz meg 11 országon keresztül, hogy végül odaérjen Pekingbe a március 23-án esedékes bemutatóra. Ez a táv persze meg sem kottyan az újdonságnak, amit a gyáriak összesen több mint hárommillió kilométeren keresztül teszteltek mindenféle körülmények között.

A belsőt már szinte teljesen felfedték - galéria

Nem meglepő módon az új Touareg a gyáriak legfrissebb formanyelvét viseli majd magán, aminek egyik jellegzetessége a fényszórókkal szorosan összejátszó méretes hűtőrács. Ugyan a lefotózott példányok még alaposan fel voltak matricázva, az már ebből is látszott, hogy az újdonság megőrzi az igazi SUV-s formát – tehát nem akarja kupénak láttatni magát –, de a dinamizmus azért fontos szempont volt a tervezésnél. Éles vonalak, sportos ívek jellemzik az autót, amely az MLB Evo platformra épül, amit egyébként az Audi Q7, a Bentley Bentayga és a Porsche Cayenne is használ.

A Touraeg nagy erőssége ugyanaz lehet majd, mint elődjének: valódi prémium megoldásokat csomagol majd be egy kevésbé feltűnő köntösbe, és természetesen azért valamivel olcsóbb is lesz, mint az Audi Q7 – a többi fent említett típusról nem is beszélve. A finomsággal és a minőséggel így nem lesz gond, ebben biztosak lehetünk. Az utastérről megosztott képeken egyébként jól látszik, hogy a Volkswagen jól ismert, egyszerűbb megoldásai és egyenes vonalai dominálnak majd, a hangulat azonban így is kiváló lehet majd – már csak a hangulatvilágításnak köszönhetően is.

Természetesen a digitális műszerfal sem maradhat el, ami ráadásul új generációba lép a Touaregben, és Innovision Cockpit néven egy 12 colos egységet biztosít majd a műszerfal helyén, míg a multimédiás rendszer még ennél is nagyobb, 15 colos lesz. Ahogyan a fotók is mutatják, szinte minden be lesz varrva bőrrel – legalábbis a jobban felszerelt példányok esetében biztosan. A gyáriak már néhány részletet is elárultak, így például a Volkswagennél először mutatkozik majd be a hőkamerás rendszer, ami éjszaka nagy hasznára lehet majd a tulajdonosoknak, de természetesen légrugós, állítható futómű is lesz.

A Touareg egyértelműen a márka zászlóshajója lesz, átvéve ezt a címet az Arteontól. Az újdonság tehát 11 nap múlva mutatkozik majd be, mi pedig természetesen rögtön érkezünk majd a részletes bemutatónkkal, ahogyan azt megszokhatták már. Addig is azonban érdemes megnézni a gyáriak által megosztott videókat és fotókat, melyeken már rengeteg részletre fény derül – az izgalmas kalandról egyébként folyamatosan megoszt majd újabb és újabb videókat  a Volkswagen, egyelőre kettő van belőlük.

Kommentek