Még gyorsabb lett a világ leggyorsabb fűnyírója

Nyomtatás

A Goodwood Festival of Speed gyepét is kiválóan karban tarthatja a Honda Mean Mower V2, amely amellett, hogy képes a pázsit rövidítésére, nem mellesleg még rettentően gyors is: szélsőséges esetben akár 240 km/h-nál gyorsabban is száguldhat.

Nem vicc: a Honda gyárilag sebességrekordra felkészített fűnyírótraktorja valójában képes fűnyírásra is, ugyanis rendelkezik felszerelhető pengékkel és hatalmas gyűjtőzsákkal is. Amikor viszont nem rendeltetés szerűen használják, akkor a CBR1000RR Fireblade motorkerékpárból érkező 999 köbcentis négyhengeres motorját kihasználva akár 240 km/h fölé is gyorsíthat. Legalábbis erre következtethetünk a rendelkezésre álló 190 lóerős teljesítménytől, amely éppen a kétszerese az első generációs verziónak. Utóbbi még 2014-ban döntött rekordot 187,6 km/h-s tempóval.

A 240-es adat azonban még elméleti, a rekorddöntésre pedig a goodwoodi versenypályán sem fog sor kerülni, igaz, a Mean Mower V2 azért egészen komoly tempóban tesz egy tiszteletkört. Hamarosan azonban megtörténik majd a hivatalos rekorddöntés is, amiben a nem éppen ideális alaktényező igyekszik megakadályozni majd a könnyű kis gépet – azért borítékolható, hogy bőven 200 fölé gyorsít majd a pilótája.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.