Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Idén már négy éve lesz, hogy a jelenleg futó, B8-as jelölésű Volkswagen Passat bemutatkozott a nagyközönségnek, és bár egyáltalán nem érezhetjük úgy, hogy ez idő alatt megöregedett volna a modell – főleg, hogy a legmodernebb extrákat folyamatosan megkapta az autó –, a kötelező frissítés azért nem maradhat el. A Volkswagen pedig még idén bemutatja a ráncfelvarrott Passatot, ezt pedig maga Herbert Diess, a márka vezetője árulta el.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a németek mennyire alapos frissítéssel készülnek, és így új generációként (mint a B6 és a B7 közötti váltást, ami csak egy nagyon alapos frissítés volt) vagy csak ráncfelvarrásként kezelik-e majd az autót (mint a B5 és B5.5 esetében, melyeknél egyébként hasonlóan alapos volt a megújulás). Abban szinte biztosak lehetünk, hogy a lámpatestek könyékén lesznek majd kisebb vagy nagyobb változtatások, illetve bizonyára a lökhárítókat is átszabják majd. Belül formailag nem várunk sokat, de új, még jobb anyagok és fejlettebb extrák érkezése szinte biztosra vehető – nem lepődnénk meg, ha a németek valami nagy dobással készülnének technológia terén.

Kíváncsian várjuk, hogy miként kezeli majd a frissítést a Volkswagen

„A frissített Passat már a küszöbön áll Európában. Ahogyan eddig, az autó ezúttal is elérhető lesz kombi és hibrid változatban is. Az év végén pedig a kompakt városi crossoverünk, a T-Cross is követi majd” – árulta el Diess úr. Mindez tehát már három fontos újdonságot jelent erre az évre, hiszen még ezen a héten leleplezik a vadonatúj Touareget a németek, majd jön a frissített Passat és végül a Seat Arona testvéreként a T-Cross is bemutatkozik. Alig várjuk már a teljes leleplezéseket.

Kommentek