2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Még idén útjára indul a Mercedes-EQ márkanév

Nyomtatás

A Mercedes-Benz több érdekes elektromos tanulmánnyal állt elő az elmúlt években, és mindegyik nevében szerepelt az EQ jelző. Ez természetesen nem volt véletlen, ugyanis a németek ezt a betűpárost használják majd elektromos és hibrid modelljeik jelölésére, így a Mercedes-Benz, a Mercedes-AMG és a Mercedes-Maybach mellé még idén csatlakozik a Mercedes-EQ márkanév is.

A csillagosok új jelölése nagyon hasonló lehet a BMW i és iPerformance modelljeihez: a Mercedes is alkalmazza majd az EQ betűpárost a hibrid négykerekűinél, de a teljesen elektromos típusok esetében nagyobb hangsúlyt kaphat majd a jelölés. Utóbbiak lehetnek a Mercedes-EQ modellek, míg előbbiek az S 560e-hez hasonlóan az EQ Power plakettet kaphatják meg – legalábbis egyelőre úgy tűnik, ez lesz a megoldás.

Az új márkanevet ugyan még idén bemutatják a nagyközönségnek, az első Mercedes-EQ modellre 2019-ig várnunk kell majd – az egyébként a Generation EQ SUV koncepció sorozatgyártású verziója lehet majd. Később az EQ A is színre lép majd, és a gyáriak egyik magas rangú vezetője, Wilko Andreas Stark azt is elárulta, hogy a Mercedes-EQ modellek egyedi, végletekig letisztult formákkal érkeznek majd meg – alig várjuk már őket.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark