2018. Augusztus 16., Csütörtök

Frissitve:02:06:48

Még márciusban érkezik az új Toyota RAV4 – itt az első ízelítő

Nyomtatás

A Genfi Autószalon ugyan még tart, a gyártók már csak a visszapillantóban figyelik, hogy mi történik a közönségnapokon, és a következő kihívásokra koncentrálnak. Így van ezzel a Toyota is, ugyanis a japán gyártó azok után, hogy leleplezte Svájcban az új Aurist, még márciusban, a New Yorki Autószalonon bemutatja a RAV4 következő generációját is – ráadásul már egy kedvcsináló képet is megosztottak velünk a gyáriak.

A jelenleg futó generáció egyébként 2012-ben mutatkozott be, majd 2015-ben frissült, és hibrid hajtásláncával egyébként kifejezetten jó ajánlat. Abban szinte biztosak lehetünk, hogy ilyen jellegű alternatív hajtásláncot a vadonatúj, immár ötödik generáció is kap majd, de az sem kizárt, hogy rögtön kétféle hibridet is kapunk majd, akárcsak az új Auris esetében. Az újdonság szinte biztosan a Toyota TNGA platformjára épül majd akárcsak több márkatársa – mint például a C-HR –, és természetesen a legmodernebb vezetéstámogató rendszereket is megkapja majd.

A külsőt tekintve jóval agresszívabb, a nem SUV testvérektől eltérőbb formanyelvet kaphat az új RAV4. A legtöbb értesülés és kémfotók alapján a korábbi FT-AC koncepció szögletes, igencsak maszkulin megoldásai köszönhetnek majd vissza az autón, és bár a megosztott ízelítőn az újdonság profilján kívül nem sokat látni, a tanulmánnyal összehasonlítva felfedezhetünk néhány közös pontot. A jelenlegi változaton is feltűnő kis lépcső a csomagtérajtón ezúttal is visszatérhet.

Az újdonság egészen pontosan március 28-án mutatkozik majd be a New Yorki Autószalonon, így alig két hetet kell már csak várnunk rá. Nem csodálkoznánk, ha addig még csepegtetne néhány információt a japán gyártó az újdonságról, ami egyébként amerikai változatban fog bemutatkozni, de mint globális modell, nem számíthatunk különösebben nagy eltérésekre az európai változat esetén sem – de az sem kizárt, hogy rögtön leleplezik azt is a gyáriak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark