Nem akármilyen M2-vel készült a BMW Goodwoodra

Nyomtatás

A mai nappal kezdetét veszi az idei Goodwood Festival of Speed, a különleges, sportautó-orientált rendezvényből pedig a legtöbb autógyártó ki akarja hasítani a maga szeletét: számos kisebb premiert is összekapcsolnak a rendezvénnyel. Így tett a BMW is, amely az M2 M Performance Parts Concept tanulmánnyal az utólag is beszerezhető sport kiegészítőire hívja fel a figyelmet.

A hírek szerint már javában készül az M2 ultrakönnyű CSL verziója, ha pedig ránézünk a tanulmányra, nem nehéz az ikonikus hárombetűs modellt belelátnunk – már csak az utólagos amolyan kacsafarkas hátsó légterelő láttán sem. Az M Performance Parts koncepció egyébként a fogyókúra jegyében született – nem véletlenül a szénszál az uralkodó elem rajta.

Önmagában a szénszálas motorháztető 8 kg-ot fűrészel le az M2 tömegéből, ráadásul az egyik legjobb helyről, a 6 kg-os diétát kiváltó szénszálas tetővel egyetemben. Ezek már ettől a hónaptól elérhetők, a többi kiegészítő pedig novembertől rendelhető, így például a szénszálas elülső-oldalsó panelek, amelyek további 3 kg fogyókúrára fogják a modellt. A kovácsolt alumínium felnik a félslick Michelin Pilot Cup 2 abroncsokkal nem csak jóval gyorsabbá teszik a modellt, de a rugózott tömeget is 6 kilóval csökkentik a hagyományos 19-es szetthez képest.

Még mindig nincs vége: a szénszálas csomagtérajtó 5 kilót könnyít, a szénszálas diffúzor pedig 0,5-öt. Belül az új kagylóülések 9 kilogrammal könnyebbek, mint az M2 Competition székei, a hátsók pedig további 13 kilós fogyókúrát csalnak elő. Ha hozzáadjuk a nagy hidegben indítási nehézségeket okozó, de 14 kilóval könnyebb lítium-ionos akkut, akkor ez már összesen 64,5 kilogrammos fogyókúra az alapmodellnél egyébként is könnyebb M2 Competition-höz viszonyítva – amelynél már csak az összes kiegészítő többmilliós árcédulája a tekintélyesebb tétel.

És akkor még nem beszéltünk a félslick abroncsok fokozott tapadását jobban kamatoztató állítható futóműről, amely a szabad magasságot is csökkenti 20 mm-rel. Ehhez jönnek a hatalmas féktárcsák és a többdugattyús féknyergek, amelyek potensebb és tartósabb lassítóképességük ellenére sem nehezebbek a gyári megoldásnál.

Ha ehhez álmodunk egy kevésbé utólagos tuningszerű külsőt és 400+ lóerőt, akkor már láthatjuk is, hogy mire számíthatunk majd az M2 CSL kapcsán. Annak érkezéséig érdekes lehet fellapozni az M4 Competition és az M2 összehasonlításából született tesztünket, de már vizsgáltunk M Performance kiegészítőket is, méghozzá egy M240i segítségével.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark