Nem lesz kedvezőbb a Mercedes a népszerűségért

Nyomtatás

Nem kell külföldre menni ehhez, elég a Mercedes-Benz és konkurens gyártói konfigurátorában körbenézni, hogy tudjuk: a csillagos modellek legtöbbje valamivel drágább ellenfeleinél. A nyilatkozatok szerint ez a jövőben is így marad, a gyártó nem kíván a profit csökkentésével népszerűbb lenni.

Annak ellenére, hogy prémium termékekről beszélünk, a Mercedes-Benz kínálata által lefedett legtöbb szegmens vásárlói igenis érzékenyek az árra. A népszerűség hajhászása végett azonban a profitról ennek dacára sem szeretne lemondani a márka, így inkább kevesebb autót gyártanak, de azokat jobban megfizettetik. Egyébként a gyártó azért így sincs lemaradva az eladások versenyében: tavaly 1,87 millió eladott autóval éppen az Audi (1,8 M) és a BMW (1,91 M) között végzett.

Így nem csoda, hogy Dieter Zetsche márkavezető szerint nincs szükség arra, hogy csökkentsenek az árakon – inkább felfelé próbálják húzni a márkát, és a luxus nagyköveteként érvényesülnének. Mivel stílusban egyébként is különbözik a német trió, így mindenki ártól függetlenül találja meg majd választását. A Mercedes-Benz idei nagy növekedése (+20%) egyébként legfőképp Kínának köszönhető, ahol 52 százalékkal ugrottak az eladások a tavalyi év januárjához viszonyítva.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark