Nincs visszaút: megkezdődött az Alpine A110 szériagyártása

Nyomtatás

A márka, valamint a sportautók rajongói már hosszú évek óta várták a francia Alpine sportautó-gyártó feltámadását. Sok türelemre volt szükség, de megérte várni, ugyanis az Alpine egy csodálatos autóval született újjá: az A110 típusjelű könnyű sportkupé minden elvárásnak megfelel, és tökéletesen felidézi legendás elődjét, megtartva a márka régi, klasszikus értékeit.

És mostantól végre nem csupán rajzokon és terveken láthatjuk az A110-et: örömmel jelentjük, hogy a kétüléses sportautó gyártása megkezdőtött az Alpine franciaországi, Dieppe-i üzemében - a megnyitón természetesen ott volt Carlos Ghosn, a Renaul-Nissan konszern első embere is, hiszen az Alpine a Renault égisze alatt, a nagy márka segítségével támadt fel. A Dieppe-i üzemet állítólag bő 35 millió eurónyi befektetéssel lehetett felkészíteni az alumínium karosszériás A110 összeszerelésére. A teljes művelet itt zajlik, a fényezésig bezárólag. A Dieppe-i gyár különben az autóhoz hasonlóan szintén az Alpine dicső múltját idézi fel, hiszen régen is itt készültek az Alpine autócsodái. Első körben a hírek szerint (csupán) 392 alkalmazott végzi az autó összeszerelését.

Az első új generációs Alpine egyelőre csupán egyetlen (közép)motorral, egy 4-hengeres, 250 lóerős 1,8 literes turbós benzinessel elérhető, amihez szériában csatlakozik a 7-sebességes duplakuplungos automatavált, a hátsókerékhajtás pedig magától értetődik. A mai világban 250 lóerő nem sok, azonban a mindössze 1080 kilós tömeg hivatott kompenzálni a lóerőket, mégpedig sikerrel, így a 0-100 km/h-s sprintet mindössze 4,5 másodperc alatt képes abszolválni az A110. Később erősebb, gyorsabb modellek megjelenésére is van esély, és nagyon reméljük, hogy előbb-utóbb kapunk egy jó kis kézi váltót is, ami élményfronton óriásit dobna a ‘csomagon’, ráadásul talán a borsos árat is mérsékelné kissé.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark