Puttonyt kapott az Opel Astra – megjött a szedán változat

Nyomtatás

Lassan teljes lesz az Opel Astra palettája. Az első ízben ötajtós kompaktként bemutatkozott modellből már praktikusabb kombi és a sportosabb GTC is megérkezett, ezúttal pedig a közép-európai vásárlók szájízének jobban megfelelő lépcsőshátú változatot jelenthetjük be.

A méreteket illetően a tengelytáv természetesen megmaradt 2685 mm, míg az autó hossza 4685 mm, szélessége 1814 mm, magassága pedig 1476 mm. Persze a szedán verzióknál sarkalatos pont a csomagtér, ami ezúttal 90 literrel gyarapodott az ötajtóshoz képest, így 460 literes kapacitásával várja a bőröndöket és egyéb csomagokat. Az ülések ledöntésével a maximális rendelkezésre álló hely 1010 literre bővíthatő.

„Sportosan elegáns designjával friss lendületet hoz az új Astra limuzin a kompakt négyajtósok szegmensébe“, mondta az Opel igazgatója, Karl-Friedrich Stracke. „Mint minden Astra, ez is rüsselsheimi fejlesztés, magas műszaki színvonallal és elismerten jó minőséggel. Termékoffenzívánk fontos elemeként jelentős szerepet játszik a növekedési stratégiánkban. Mint sok középkategóriájú limuzin elegáns, kompakt alternatívája, komoly hódító útra indulhat Nyugat-Európában, és növelheti piaci részesedésünket fontos feljövő piacokon, mint Orosz- vagy Törökország, ahol nagyon keresettek a külön csomagtartós kompakt autók.“

Az Opel hivatalos közleménye szerint a hagyományosabb modelleket kedvelő vevők mellett a középkategória felé kacsintgató érdeklődők számára is élhető alternatívát kínál az Astra szedán.

Motorkínálatot tekintve a bemutatkozó modell az Astrában megszokott egységeket kapja, így a benzinesek esetében az 1,4 literes 100 lovas jelenti a kínálat alapját, de elérhető lesz hozzá a szívó mellett a 120, illetve a 140 lovas turbós verzió is, a csúcsot pedig az 1,6 literes 180 lovas négyhengeres jelenti.

Dízelfronton az akár 3,7 literes fogyasztásra képes 110, illetve 130 lóerős 1.7 CDTi erőforrások állnak rendelkezésre, de alig több mint fél év múlva érkezik az új 1,6 literes SIDI dízelmotor is 110-160 lóerős teljesítménnyel. Az új modell világpremierjére a 2012-es Moszkvai Autószalonon (augusztus 29. – szeptember 9.) kerül sor.
 
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark