2018. Április 25., Szerda

Frissitve:09:46:00

Scirocco GTS ünnepli a kiadás 30 éves jubileumát

Nyomtatás

Már 30 esztendeje annak, hogy a második generációs Volkswagen Scirocco GTS elhagyta a wolfsburgiak gyárának kapuját. A németek a Lipcsei Autókiállításon bemutatkozó GTS különkiadással ünneplik meg a kerek évfordulót.

A Scirocco GTS az előd előtt tisztelegve a gyártó jól ismert, kétliteres TSI egységével a motorházában jött a világra, ennek megfelelően 211 lóerővel örvendezteti meg a majdani tulajdonosokat. A múltidézés leginkább a stílusteremtő kiegészítőknek köszönhető: a GTS feléleszti azokat az elemeket, amelyek a '70-es, '80-as évek sportautóira voltak jellemzőek annak idején.

A motorházon, tetőn és csomagtérajtón végigfutó sportcsíkok, a Scirocco R modellről származó hátsó légterelő és a diffúzort mintázó lökhárító mind a sportos légkörért felelős, ahogy az egyedi első lökhárító, illetve küszöbök is, a 18 colos 'Thunder' könnyűfém felnikről nem is beszélve. A haragosságot egyébként jól példázzák a vörös féknyergek, miközben a különkiadást jelző GTS emblémák sem maradtak el.

Az utastérben fekete bőrrel borított sportülések, piros betétek és varrás egészítik ki a múltidéző külsőt, a hab a tortán pedig a golf labdát mintázó váltógomb, amely az első Golf GTI-ben és a '82-es Scirocco GTS-ben is szerepelt.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark