2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Szlovénia a Ferrari babérjaira tör - beárazták a Tushek Renovatiót

Nyomtatás

Legutóbb éppen a lengyelek szuperautója kapcsán utaltunk arra, hogy lassan minden környező nemzetnek van saját versenyzője a kategóriában, s állításunkat csak alátámasztja, hogy Szlovénia is nagyobb szeletet készül hasítani a tortából. A villámgyors Tushek Renovatio T500-as ugyanis a sorozatgyártás kapujába érkezett, s a kis manufaktúra már árcédulát is függesztett a középmotoros sportolóra.

Az összeg persze meg sem próbál szerénynek mutatkozni, hiszen a nagyságrendileg 101,5 millió forintos biléta már a Lamborghini, vagy éppen a Ferrari vadászterületére merészkedik, ám az is igaz, hogy a V8-as erőforrással szerelt újonc képességeit tekintve sem marad el a visszapillantó tükörben.

A 310 km/órás végsebességre képes Renovatio ugyanis 3,7 másodperc alatt teljesíti a kötelező 0-100-as sprintet, miközben az Audi RS4-esből ismerős 4,2 literes, 450 lóerős benzines egység viszonylag szerény étvággyal bír, hiszen a mindössze 1,09 tonnás autót alig 11,5 literes átlagfogyasztással repíti a nyolchengeres.

Érdekesség, hogy a kupéból a tető leemelésével kabrióvá alakítható autóból a Tushek kifejezetten versenypályára szánt verziót is kínál az adrenalinra éhes pilótáknak, de 2013-tól az egyelőre csupán ízelítő képeken szereplő Forego T700-as személyében egy még nyersebb modellel is gazdagodik a szomszédok kínálata.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark