2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Türkmenisztánban kitiltották a fekete autókat a fővárosból

Nyomtatás

A negatív megkülönböztetés bizony nem szép dolog, még akkor sem, ha tárgyak vannak annak középpontjában. Márpedig Türkmenisztán kormánya pontosan ezt teszi, ugyanis kitiltotta a fekete színű autókat a fővárosból, Asgabatból. A hihetetlen intézkedésnek pedig kemény következményi vannak.

Türkmenisztán vezetőségének nagyon a begyében lehetnek a fekete autók. A Kaszpi-tenger túlsó felén elhelyezkedő ázsiai országban még 2015 környékén kezdődött az egész, amikor egy törvénymódosítással megtiltották a fekete autók importját. Ez csak a kezdet volt.

A helyi lapok elmondása szerint az asgabati lakosok egy része az egyik reggelen arra ébredt, hogy a ház előtt parkoló fekete autójuk hiányzik. Röviddel ezután derült ki, hogy az állami szervek vontatták el a gépeket. 2018 első napjain aztán a tulajdonosok elkezdték visszakapni járműveiket, de csak akkor, ha aláírnak egy dokumentumot, ami kötelezi őket fehér vagy hasonló színre való átfényezésre. Szabad piac van ott is, a helyi fényezők pedig a kötelező munka ismeretében a duplájára emelték az árakat.

Érdekes dolog, főleg, hogy a mai napig nem derült ki, hogy pontosan mi is a baja a vezetőségnek a fekete autókkal. Igaz, köztudott, hogy Gurbanguly Berdymukhammedov miniszterelnök kedvenc színe a fehér.

Türkmenisztán népessége 5,6 millió fő. Ebből a vezető politikusok legfeljebb néhány tucat személyt tesznek ki. Tudjuk, hogy a világ nem így működik, de a milliós tömeg igazán visszavonhatná a jogot az általuk választott vezetőktől. Ugyanis hiába "csak" autókról van szó, ezek az intézkedések a legsötétebb diktatúrákat idézik.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark