V12-es hibridként jön a Lamborghini Aventador utódja

Nyomtatás

Korábban a Lamborghini már elárulta, hogy semmiképpen sem szeretnének lemondani a V10-es és V12-es motorokról, és a különböző normáknak való megfelelés megoldását a hibridizációban látják. Most, a Goodwood Festival of Speeden ismét megszólaltak az olaszok – ráadásul maga a vezetőjük, Stefano Domenicali –, és egyértelművé tették, hogy már az Aventador következő generációját is felszerelik majd egy elektromotorral.

Az egyre szigorodó normák miatt nincsenek könnyű helyzetben az olyan sportautókat gyártó márkák, mint a Lamborghini, hiszen a hatalmas V10-es és V12-es motorok már elég nehézkesen tudnak megfelelni a környezetvédelmi előírásoknak. Az olaszok azonban nem akarnak lemondani a védjegyüknek is számító erőforrásokról, ám erre nagyjából egyetlen megoldás van, méghozzá az elektromotor alkalmazása a benzinesek mellett. Domenicali úr már azt is elárulta, hogy az Aventador utódja megőrzi majd a V12-est, és mellé kap majd egy villanymotort is.

Nem a csúcsmodell lesz azonban az első hibrid Lamborghini, ugyanis az Urus SUV is kap egy hibrid egységet, méghozzá a hírek szerint a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid lemezei alatt már kipróbált hajtáslánc képében – habár a 680 lóerős összteljesítmény még változhat. Természetesen a Huracán sem marad majd ki a sorból, ám a Lamborghini kisebbik sportautója is valószínűleg csak a generációváltáskor kap majd elektromotort a V10-es benzinese mellé.

A gyáriak azonban a hírek szerint egy különleges, mindössze 67 példányban legyártásra kerülő hiperautóval is készülnek, amely szintén hibridként léphet majd elő – állítólag néhány szerencsés ügyfél már láthatta is, és az a hír járja, hogy a Terzo Millennio koncepció formái köszönnek majd vissza rajta. A Lamborghini egyébként más nagy dobásra is készül, ugyanis az Aventador frissített változatának legvadabb verziójával – ami hamarosan bemutatkozik majd SVJ, azaz Superveloce Jota néven – megdöntenék a Porsche 911 GT2 RS rekordját a Nürburgringen. Ha mindez még mindig nem elég, akkor terítéken van egy teljesen új modell is, ami a pletykák szerint akár egy négyajtós luxus-sportautó is lehet – ez azonban még a jövő zenéje.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark