Videón is leleplezte a Mercedes-Benz az új G-osztály belterét

Nyomtatás

Az új generáció még nem ért ide egészen, de már úton van, addig pedig nem fukarkodunk előzetesekből. A belső térről közzétett galériát követően most videón is láthatjuk az új Mercedes-Benz G-osztály belső terét, amely eleget tesz a követeléseknek: az idejétmúlt kialakítást a múltba száműzve a luxust helyezi központba, úgy, ahogy azt a 20-80 milliós árcédula alapján minimum illik.

Az utastérben már első ránézésre egyértelmű, hogy az új generációval van dolgunk, hisz sokkal-sokkal modernebb lett az enteriőr, ám itt is visszaköszönnek a klasszikus ős ismertetőjegyei: az ablakemelők az ajtó tetején kaptak helyet, a középkonzol felső részén ott sorakoznak a differenciálzárak gombjai, és az utas oldali ülés előtt nem hiányzik a jellegzetes kapaszkodó sem.

Jól látszik, hogy a tervezők minden apró részletre odafigyeltek, tényleg le a kalappal előttük! Ráadásul mindezt úgy tették, hogy a múltat tökéletesen ötvözték a jelennel, így a gyártó aktuális kormánykerekét használták fel, az órcsoport helyét a két 12,3 colos képernyőből álló szélesvásznú ‘cockpit’ vette át, és nem hiányozhat a kényelmes középső kartámasz, a(z opcionális) Burmester hifi, illetve az érintőpad sem, míg a turbina-kialakítású szellőzőrostélyok az új kétajtós E-osztályokat idézik.

A kormány és a kezelőszervek is az újabb testvéreket idézik, és a G-osztály történetében először vágott aljú volán is elérhető lesz az autóhoz az AMG csomagnak köszönhetően. Elöl egyébként közel 4 centivel nőtt a láb és a válltér is, míg a hátsó üléspad hátrébb tolásával a válltér-növekedés mellett a lábaknak 15 centivel nagyobb helyük lesz. A hátsó üléstámlák 60/40 arányban lesznek dönthetőek.

A G-osztály minden szempontból jobb és modernebb lesz belül: az előd öröksége ugyan látszik, de ezúttal valóban nagyon alaposak voltak a mérnökök, és még finomabb anyagok, valamivel modernebb, de mégis hagyománytisztelő formák illetve megoldások, és tágasabb helykínálat jellemzi majd az újdonságot – a komfortszint rengeteget fejlődik. A külsőt tekintve azonban jóval kevesebb lesz a változás, még ha az autó méretei valamelyest változnak is. A jól megszokott formák maradnak, habár biztosan megjelenik majd néhány modern megoldás is – nagyjából olyan mértékű megújulásra számíthatunk, mint amilyennel az új Jeep Wrangler szolgált az elődjéhez képest.

A bemutatóra egyébként nem kell már sokat várnunk, ugyanis néhány hét múlva a Detroiti Autószalonon leleplezik a csillagosok az új G-osztályt, amit hatalmas érdeklődés övez – még ha a vásárlóréteg továbbra sem lesz sokkal szélesebb. Mi is alig várjuk már, hogy láthassuk az újdonságot, amely a külső tekintetében minden bizonnyal megőrzi majd karakteres sármját.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark