Visszatér a Fiat Tipo – tavasszal lép piacra az új kompakt szedán

Nyomtatás

A Fiat tegnap bejelentette, hogy vadonatúj fejlesztésű és igencsak tetszetős formájú kompakt szedánja, amiről már mi is több alkalommal beszámoltunk, végül Tipo néven érkezik forgalomba. Az olaszok büszkeségének koncepcióváltozata idén májusban, az Isztambuli Autószalonon még AEgea Project néven lépett a nagyközönség elé, de a gyáriak végül a jól csengő Tipo típusnévre szavaztak. Az autó gyártása illetve értékesítése idén decemberben indul, Magyarországon pedig jövő tavasztól lesz megvásárolható a kompakt szedán.

Hogy elődjéhez hasonlóan az ú Tipo is az Év Autója lesz-e, azt még persze nem tudjuk, azonban annyit biztosan tudunk, hogy a márka rajongói illetve a racionális árú családi autót kereső családok illetve cégek már nagyon várják a négykerekűt, ami harmonikus formáját főleg annak köszönhető, hogy a gyártó nem egy meglévő ötajtós modellre aggatott puttonyt, hanem a Tipót már a kezdetektől fogva szedánnak tervezték a mérnökök. Az új kompakt lépcsőshátú különben egyúttal a Linea utódjának is tekinthető, azonban sokkal-sokkal modernebb, s főleg stílusosabb nála. A gyártást a törökök végzik, s ha hinni lehet az előzetes információknak, igazán versenyképes lép majd piacra az autó. A pontos technikai információkra később fény derül, egyelőre annyit tudunk, hogy két benzines és két Multijet II turbódízel motor kerül a kínálatba, 95-120 lóerő közötti teljesítménnyel.

Az új Tipóról (pontosabban az AEgeáról) további képek és információk korábbi cikkünkben, ide kattintva találhatóak.
Hozzászólások  

 
#2 Andras79 2015-10-13 21:44
Amúgy meg az eredeti Tipo sok olyan dolgot tartalmazott amivel megelőzte saját korát! Úgyhogy nem lepődnék meg, ha ugyanígy lenne ez ezzel az új Tipo-val is...
Idézet
 
 
#1 Andras79 2015-10-13 19:05
Ha nem imádnám ennyire a kis Grande Punto-mat, és lenne is egy kis fölösleges pénzem, tuti, hogy vennék egy ilyen új Tipo-t! Mert nagyon jó pofa autó ez! Nekem legalábbis tetszik! Pláne, hogy ez megfizethető halandók számára is! Ami nem épp hátránya! ;-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark