Veterán

Ötven évnyi hallgatás után feltámad a Borgward

Nyomtatás

A Borgward valószínűleg még jó pár autórajongó lexikonjából is hiányzik – érthető módon. Az 1919-ben alapított márka több mint ötven éve, 1961-ben ment csődbe. Carl F.W. Borgward álma azonban visszatér: a premiernek a márciusban kezdődő Genfi Autószalon ad otthont.

Áprilisban ismét lesz Oldtimerek Hétvégéje

Nyomtatás

2015-ben az Oldtimerek Hétvégéje ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 10 hektáros rendezvényterületen.

A tündöklés bukása – a Duesenberg története

Nyomtatás

A járműgyártók meglehetősen széles és színes palettát képviselnek napjainkban, s történetük is számos érdekes momentumot, izgalmas fordulatot és könnyfakasztó sztorit foglal magában. Ezúttal nem az aktuális listából választottunk: olyan konstruktőrről emlékezünk meg, amely már hosszú évtizedek óta nem alkot, ám rövid munkásságával is markáns nyomot hagyott az autózás történetének vásznán.

Módosítás dátuma: 2014. december 22. hétfő, 12:19

Kincs, ami nincs – 325 millióba kerül a 34 ezer km-es 300 SL Roadster

Nyomtatás

A belgiumi Antwerpen városában egy igazán ínyenc veterán Mercedes sportautó kelleti magát, melynek ára teljesen irreálisnak tűnik, azonban elképzelhető, hogy így is jobb befektetésnek számít az autó, mintha ugyanennyi pénzt mondjuk valamilyen bankban tartanánk. A 300 SL modellek ugyanis csillagászati árakon cserélnek gazdát a veteránpiacon, a makulátlan példányok pedig egyre értékesebbek lesznek.

A legértékesebb fészer - 100 ritka veteránt rejtegetett évekig

Nyomtatás

Valószínűleg mindenki álmodozott már arról, hogy egyszer talál valami rendkívül értékes kincset a hátsó kertben, vagy éppen egy kirándulás során. Az autórajongóknál persze ez akár egy rég elfeledett, távoli rokon veterán csodája is lehetne. Franciaországban most valóra vált ez az álom, ugyanis nemrégiben találtak egy fészert, mely 100 rendkívül ritka és értékes oldtimert rejtegetett hosszú évek óta.

Módosítás dátuma: 2014. december 09. kedd, 15:03

Az utolsó mohikán – páratlan Škoda versenyautó állt talpra

Nyomtatás

Sokan talán nem is tudják, hogy a Škoda márka immár 115 évre tekint vissza, melyből egy évszázad az autógyártás szellemében telt el. A cseh vállalat történelmének egyik ékköve, az egyedi 966 Supersport versenyautó tért vissza poraiból egy alapos restaurálás után, hogy a jövőben múzeumban állva hirdesse tovább a szabad száguldás diadalát.

Gyönyörű sportautók születnek Budapest Datsun-szentélyében

Nyomtatás

Jó bornak nem kell cégér, a veteránok világa viszont máshogy működik! Lehet a kiszemelt autónak remek állapota, kínálhatják olcsón, és beírhatta magát a típus akár a köztudottan tartós konstrukciók közé az évek során, ha már nem lehet hozzá beszerezni a szükséges alkatrészeket, dokumentációkat, vagy rég kikoptak a modellt ismerő szakik, az bizony sokakat eltántorít a vételtől.

Módosítás dátuma: 2014. november 04. kedd, 20:56

Két legyet egy csapásra: elkelt Mansell Ferrarija

Nyomtatás

Aki szereti az autókülönlegességeket és elegendő tőkével rendelkezik, az bizony nagyon jó üzleteket köthet. Nemrégiben hasonló eset történt, ugyanis a szerencsés licitáló két legyet üthetett egy csapásra a híres Bonhams aukciós ház árverésén. A tét nem volt más, mint egy Ferrari F40, ami már önmagában is nagy különlegesség, de az értékét tovább növeli, hogy a vörös sportautót egykoron Nigel Mansell birtokolta.

Módosítás dátuma: 2014. október 16. csütörtök, 17:56

Ha ősz, akkor Tíz Torony Túra - 65 Porsche, hazánk legszebb tájain

Nyomtatás

Egyre népszerűbb, egyre nehezebb és még izgalmasabb – a Tíz Torony Túrát immár ötödik alkalommal szervezte meg egy szimpatikus Porsche-barát társaság, és bár nem volt egyszerű a hosszú szeptember végi nap sem a rendezőknek, sem pedig a versenyzőknek, életre szóló élményeket bezsebelve emlékezünk vissza az idei eseményre (is), és olyan festői helyeket csodálhattunk meg, hogy igazán büszkék lehetünk Hazánk kincseire.

Módosítás dátuma: 2014. október 15. szerda, 11:42

Gyorsan élni, fiatalon meghalni – a Porsche 550 Spyderre emlékezünk

Nyomtatás

Gyorsan élni, fiatalon meghalni, szép halottnak lenni – tartotta az életről James Dean, szinte előre látva, mégsem sejtve saját tragikus halálát, ami Porsche 550 Spyder volánja mögött érte mindösszesen 24 éves korában. Sokak szerint az akkoriban számos balesetben részt vevő zuffenhauseni sportautón ülő átok vezetett a színész halálához, ám mindez javarészt a szűklátókörű véleményalkotás eredménye, az 550 Spyder remek sportautóként kategóriát teremtett.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 18:14

A Jaguar formatervezője megmutatta féltve őrzött kincsét

Nyomtatás

A Jaguar formatervező gárdájának feje, Ian Callum bizony nem veti meg szép veteránokat. Sőt, az átalakításuktól sem riad vissza, amit mi sem példáz jobban, mint a saját tulajdonában lévő Jaguar Mark 2, amely 18 hónap alatt készült el a Classic Motor Cars Limited nevű cég segítségével.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 29. péntek, 14:05

10. oldal / 22