Veterán

Az utolsó mohikán – páratlan Škoda versenyautó állt talpra

Nyomtatás

Sokan talán nem is tudják, hogy a Škoda márka immár 115 évre tekint vissza, melyből egy évszázad az autógyártás szellemében telt el. A cseh vállalat történelmének egyik ékköve, az egyedi 966 Supersport versenyautó tért vissza poraiból egy alapos restaurálás után, hogy a jövőben múzeumban állva hirdesse tovább a szabad száguldás diadalát.

Gyönyörű sportautók születnek Budapest Datsun-szentélyében

Nyomtatás

Jó bornak nem kell cégér, a veteránok világa viszont máshogy működik! Lehet a kiszemelt autónak remek állapota, kínálhatják olcsón, és beírhatta magát a típus akár a köztudottan tartós konstrukciók közé az évek során, ha már nem lehet hozzá beszerezni a szükséges alkatrészeket, dokumentációkat, vagy rég kikoptak a modellt ismerő szakik, az bizony sokakat eltántorít a vételtől.

Módosítás dátuma: 2014. november 04. kedd, 19:56

Két legyet egy csapásra: elkelt Mansell Ferrarija

Nyomtatás

Aki szereti az autókülönlegességeket és elegendő tőkével rendelkezik, az bizony nagyon jó üzleteket köthet. Nemrégiben hasonló eset történt, ugyanis a szerencsés licitáló két legyet üthetett egy csapásra a híres Bonhams aukciós ház árverésén. A tét nem volt más, mint egy Ferrari F40, ami már önmagában is nagy különlegesség, de az értékét tovább növeli, hogy a vörös sportautót egykoron Nigel Mansell birtokolta.

Módosítás dátuma: 2014. október 16. csütörtök, 16:56

Ha ősz, akkor Tíz Torony Túra - 65 Porsche, hazánk legszebb tájain

Nyomtatás

Egyre népszerűbb, egyre nehezebb és még izgalmasabb – a Tíz Torony Túrát immár ötödik alkalommal szervezte meg egy szimpatikus Porsche-barát társaság, és bár nem volt egyszerű a hosszú szeptember végi nap sem a rendezőknek, sem pedig a versenyzőknek, életre szóló élményeket bezsebelve emlékezünk vissza az idei eseményre (is), és olyan festői helyeket csodálhattunk meg, hogy igazán büszkék lehetünk Hazánk kincseire.

Módosítás dátuma: 2014. október 15. szerda, 10:42

Gyorsan élni, fiatalon meghalni – a Porsche 550 Spyderre emlékezünk

Nyomtatás

Gyorsan élni, fiatalon meghalni, szép halottnak lenni – tartotta az életről James Dean, szinte előre látva, mégsem sejtve saját tragikus halálát, ami Porsche 550 Spyder volánja mögött érte mindösszesen 24 éves korában. Sokak szerint az akkoriban számos balesetben részt vevő zuffenhauseni sportautón ülő átok vezetett a színész halálához, ám mindez javarészt a szűklátókörű véleményalkotás eredménye, az 550 Spyder remek sportautóként kategóriát teremtett.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 17:14

A Jaguar formatervezője megmutatta féltve őrzött kincsét

Nyomtatás

A Jaguar formatervező gárdájának feje, Ian Callum bizony nem veti meg szép veteránokat. Sőt, az átalakításuktól sem riad vissza, amit mi sem példáz jobban, mint a saját tulajdonában lévő Jaguar Mark 2, amely 18 hónap alatt készült el a Classic Motor Cars Limited nevű cég segítségével.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 29. péntek, 13:05

40 éves szülinapját ünnepelheti a Citroën CX

Nyomtatás

Az 1974-es Párizsi Autószalonon csodálhatta meg először a nagyvilág, így bizony már 40 gyertyát fújhat el születésnapi tortáján a Citroën egyik legmerészebb, legstílusosabb modellje. Korszerű turbódízel motorjai, izgalmas GTi változata és hidropneumatikus futóműve a CX-et kiemelte korának mezőnyéből.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 27. szerda, 09:18

A luxusterepjárók atyja - eladó az első Range Rover

Nyomtatás

Sokat köszönhetnek a prémiumgyártók a Land Rovernek, hiszen az angol márka volt, aki elsőként ismerte fel, hogy egy terepjáróból is lehet luxusautót faragni. Ezt az ötletet pedig 1969-ben, az akkor piacra lépő Range Rover képében ültették át a valóságba, melynek legelső szériagyártású darabját most eladásra ajánlják.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 13. szerda, 17:35

Igazi ritkaság: háromüléses Ferrari a kalapács alatt

Nyomtatás

Egy vérbeli autórajongó számára a háromüléses autó fogalma nem olyan sokkoló, hiszen láttunk már példát ilyen üléskonfigurációra a múltban, elég csak a McLaren F1-re asszociálni. Azonban a Ferrari részéről eddig aligha hallottunk háromüléses különlegességről: ezúttal igazán ritka modell kerül kalapács alá a 365 P Berlinetta személyében.

Augusztus 9-én ismét Autók és kávé - 4. alkalommal, a Kultmobil szervezésében

Nyomtatás

Veterános partnerünk, a Kultmobil szervezésében augusztus 9-én kerül megrendezésre az immár 4. „Autók és kávé” találkozó, amely ezúttal is tökéletes helyet jelent majd az autórajongók számára. Legyen szó veteránokról, youngtimer járművekről, sportkocsikról, vagy akár különféle tuningautókról, minden benzingőzzel fertőzött kilátogató garantáltan találni fog ínyére való finomságokal.

A németek életre keltik Elvis BMW-jét

Nyomtatás

A rock 'n’ roll királyaként ismert Elvis Presleyt általában egy hatalmas amerikai vasban képzeljük el, ha autóval szeretnénk párosítani, ugyanakkor nem sokan tudják, hogy a sztár a rózsaszín Cadillac és egy sárga De Tomaso mellett egy gyönyörű, 1957-es BMW 507 Roadster büszke tulajdonosa is volt. A bajor csoda most visszakerült Németországba, egyenesen a BMW főhadiszállására.

Módosítás dátuma: 2014. július 25. péntek, 14:49

10. oldal / 22