Veterán

Különleges Lamborghini került kalapács alá

Nyomtatás

Nem csak a jövőbe mutató vadonatúj szuperautók, de veterán őseik is óriási népszerűségnek örvendenek: a befektetők, vagy éppen a lelkes és dúsgazdag autórajongók sorra vásárolják fel a különleges modelleket, ami a négykerekűek folyamatos és erőteljes áremelkedését eredményezi.

Módosítás dátuma: 2016. január 13. szerda, 09:02

Hosszított Ferrarit tessék - újabb olasz veterán kerül kalapács alá

Nyomtatás

Az elmúlt időszakban szinte hetente, de legalábbis havonta többször tudtunk beszámolni egy-egy különleges veterán Ferrari aukcióra bocsátásáról. Ezt azonban a legkevésbé sem bánjuk, hiszen nem véletlenül hívtuk életre oldalunkon ezt a rovatot, arról nem is beszélve, hogy szívünk minden egyes alkalommal nagyot dobban, amikor egy ilyen különlegeségről számolhatunk be. Ezúttal egy Ferrari 400 Superamerica kerül kalapács alá február elején.

Módosítás dátuma: 2015. december 29. kedd, 14:13

Múltból a jövőbe: az első Bentley Continental

Nyomtatás

A Continental névről manapság a gumigyártó mellett mindenképpen a Bentley rendkívül elegáns luxusautói juthatnak eszünkbe, ami nem véletlen. Az angol gyártó típusai közül jó pár viselte már ezt a nevet, ám talán sokan nem tudják, hogy mikor is jelent meg először. Pedig ennek már 63 éve, és az új Continental GT Speed reklámozásának érdekében a gyáriak most elővették a nagy elődöt, hogy néhány közös fotóval próbálják meg elcsavarni a vásárlók fejét.

Módosítás dátuma: 2015. december 17. csütörtök, 14:18

Ilyet még nem láttak: Ferrari 250 GTO üvölt a hegyi felfutón (videó)

Nyomtatás

Ettől a videótól garantáltan minden valódi autóbolondot ki fog rázni a hideg, de talán még azok is megkönnyezik, akik annyira (még) nem fertőződtek meg a benzingőz által. És mindenekelőtt minden tiszteletünk a Petrolicious csapatáé, akik összerakták ezt a ritka igényes felvételt erről a ritka igényes autóról. A hétperces film megtekintése előtt fussuk át gyorsan a tényeket.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 13:12

A gyáriak kezei között kelt új életre egy Ferrari 250 GT

Nyomtatás

A veterán Ferrarik bizony nem csak rendkívül értékesek, de igazán látványosak is, így nem is csoda, hogy a gyáriak külön részleget tartanak fenn, amely ezekkel a négykerekűekkel foglalkozik. A Ferrari Classiche pedig ismét villant, méghozzá egy 250 GT SWB Berlinetta Competizione teljes restaurálásával – amit egy rövid videón meg is örökítettek.

Módosítás dátuma: 2015. december 07. hétfő, 14:32

2,2 milliárdért kelhet el Stirling Moss Jaguar C-Type-ja (videó)

Nyomtatás

A Bonhams kereskedőház visszatér Monacóba, hogy 40 nem akármilyen veterán autót állíthasson kalapács alá. A 2016 májusában rendezett aukció egyik sztárja az a Jaguar C-Type, melyet Stirling Moss 1952-ben Le Mans-ban vezetett.

Az egymilliós BMW M1 – új rekorder születhet

Nyomtatás

Hamarosan igazi ritkaság, egy különösen jó állapotban fennmaradt BMW M1 kerül kalapács alá. Várakozások szerint a páratlan sportautó neve mellé új rekord kerülhet: legalább egymillió dolláros áron fog gazdát cserélni.

Garantált előéletű veteránok értékesítésébe kezdett a Mercedes

Nyomtatás

Nem meglepő, hogy a csillagos autómárka rendkívül hosszú és eseménydús történelemmel büszkélkedik – kezdjük ugye ott, hogy a világ első automobilját megálmodó cégről beszélünk, amelynek az évek folyamán számtalan híres modellje volt, amelyek ráadásul tartósságukról is híresek, így a Mercedes-Benz megérdemelten büszkélkedhet világszerte a legnagyobb veteránkultusszal. A csillagos veteránok adás-vétele persze a világ minden táján virágzik, és sokszor lényegesen jobb befektetés egy-egy jól kiválasztott állapotú illetve típusú veteránautó bármilyen bank hozományánál – tudják ezt jól a tehetős gyűjtők is, akik nemritkán döbbenetes gyűjtemények birtokában vannak. A gyártó úgy döntött, hogy ő sem maradna ki a buliból, és a Mercedes-Benz Múzeum is veterán-értékesítésbe kezdett, a németek elindították „All Time Stars”, vagyis „időtlen csillagok” projektjüket.

Volt már kabrió Range Rover - most meg is lehet venni

Nyomtatás

A Land Rover hamarosan bemutatja a Range Rover Evoque kabrió változatát, azonban a luxusra kihegyezett modellcsaládnak nem ez lesz az első „nyáriasított” változata. A 70-es években ugyanis az angolok az eredeti Range Rovert is kínálták Convertible verzióban, ráadásul a napokban előkerült egy kiváló állapotban lévő példány, melyet gazdája eladásra kínál.

Módosítás dátuma: 2015. október 22. csütörtök, 12:39

Újabb Ferrari dönthet rekordot - 7,7 milliárdért kelhet el a 290 MM

Nyomtatás

Az évek során rengeteg pilóta versenyezhetett a Scuderia Ferrari istálló színeiben, azonban nem sokan tudtak olyan legendákká válni, mint Juan Manuel Fangio. Az öt világbajnoki címmel és rengeteg futamgyőzelemmel büszkélkedő versenyző neve olyannyira összefonódott az olasz sportautó-gyártóval, hogy maga Enzo Ferrari készített egy különleges versenyautót neki – amit most eladásra kínálnak.

Módosítás dátuma: 2015. október 21. szerda, 13:59

Internetes aukción tűnt fel egy rendkívül ritka Ferrari Thomassima

Nyomtatás

Nem mindenki rajong a veterán autókért, de abban szinte biztos vagyok, hogy mindenki elismeri őket. Az internet világában manapság hétről hétre bukkannak fel rendkívül értékes példányok a négykerekűek történelméből, csillagászati összegekért kínálva – már ha egyáltalán eladóak. Most az eBay-re került fel egy 1967-es Ferrari Thomassima, melynek „villámára” (amiért rögtön elvihető) nem kevesebb, mint 2,449 milliárd forintnak megfelelő amerikai dollár.

Módosítás dátuma: 2015. október 19. hétfő, 12:12

7. oldal / 22