Példaértékű búcsú Zengőéktől – Michelisz a gyári Hondánál folytatja

Nyomtatás

Több szempontból is érdekes az a helyzet, ami most Michelisz Norbertet körülveszi. Egyrészről hivatalosan is bejelentette a Honda Racing, hogy magyar pilótánk gyári színekben áll rajthoz a 2016-os szezonban. A JAS Motorsport által indított Civic WTCC volánját tereli majd a Yokohama Trophy címvédője. A másik két kocsiban Robert Huff és Tiago Monteiro ül idén.

Másrészről olyan elismerően, méltósággal és szeretettel nyilatkoznak a helycseréről a felek, ami bátran mondhatjuk, nem megszokott a nemzetközi motorsport piacon. Jólesik ezt látni, erről írni, mert a napi példákat látva azt hihetnénk, hogy a sport manapság nem szólhat erről. Annyira sok benne a pénz, annyira nagy a verseny, a könyöklés, csak egy győzhet, csak az első helynek van értéke, nem lehet nyerni csak a más kárán, egyének vannak, felépített arcok és márkák, a technikai sportokban is kiskapuk, csapatutasítások, egyenlőtlenek az egyenlők között.

Ennek ellenére a magyarok bemutatják a világnak, hogy lehet ezt normálisan is. Pedig biztos, hogy egy-egy balul sikerült hétvége után, vagy amikor már látszott, hogy Norbinak áll a zászló a gyári csapatnál, volt néha egy-egy szájhúzás vagy megjegyzés, egy pici tüske időnként a felekben, de mindannyian vannak annyira értelmesek, látnak annyi hitet magukban és képesek annyira racionálisan nézni a dolgokat, hogy ebből mi, rajongók nem látunk most se semmit.

Michelisz Norbert így kezdte nyilatkozatát a hivatalos sajtóanyagban: „Nagyon köszönöm Zengő Zoltánnak és a teljes csapatnak az elmúlt évek közös munkáját, a tőlük kapott áldozatos és profi támogatást, mely versenyzői pályafutásomat ilyen magasságokba emelhette.” A Zengő Motorsport búcsúját, építő jövőképüket ide kattintva olvashatják, és ezt érdemes is megtenni.

Azt gondolom, ezt összegezhetjük úgy, hogy kifejezetten profi, szimpatikus hozzáállás. De miért szentelünk ennek sorokat? Mert egy sportolót, egy csapatot a sportsikerei mellett manapság a balhék, a különc megnyilvánulások, az egyperces hírek adnak el, és mindenkinek nagy a kísértés, hogy ebbe az irányba induljon, a könnyebbik utat válassza, és legyen emberből célszerszám, robot a sport világában. Érdemes tehát hangot adni a jó példának. Bizonyos hazai élsportolóink, Hamilton, és sokan mások: talán lehetne róluk példát venni...!
Share/Save/Bookmark