Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A lengyel versenyző maximálisan tisztában van azzal, hogy valószínűleg már soha nem áll újra rajthoz a Forma-1-ben. Kubica még a 2011-es idény előtt sérült meg súlyosan egy olaszországi rali-versenyen. A tapasztalt versenyző jelenleg a Citroennel versenyez a Európa Bajnokságban, de nagyon hiányzik neki a Forma-1, ahol szinte kivétel nélkül mindenki visszavárja őt.

Forrás: F1-Live.hu

Hiányzik az, hogy a Forma-1-ben versenyezzek, igen.” – ismerte el Robert Kubica a BBC-nek adott exkluzív interjújában a Kanadai Nagydíj előtt. „Minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy F1-es versenyző legyek. Ez sikerült, majd hirtelen ki kellett szállnom. Ez nem egy fájdalmas dolog, de biztosan nem az, amit szerettem volna.” – folytatta Kubica.

Maximálisan tisztában vagyok azzal, hogy komoly rali-balesetet szenvedtem el, de még mindig szerencsés vagyok, hogy képes vagyok egy magas szinten vezetni; sajnos ezt már nem az F1-ben tehetem meg. Nagy problémát jelentene számomra a Forma-1-ben vezetni. A fő gondot az jelentené, hogy teljes versenyeket fussak a pályákon, ami jelenleg nem lehetséges. Talán majd egy nap az FIA azt mondja, hogy az autóknak 10-15 centiméterrel kell szélesebbnek lenniük, akkor képes leszek pályára gurulni. A rali azonban nem egy második választás számomra.”

Ami igazán fontos számomra, az az, hogy fejlődést látok magamon. Még, ha a normál életben küszködök is a kezem használatával, a vezetésében látom a fejlődést – a raliautóban és a szimulátorban. A kérdés az, hogy milyen messzire tudok elmenni, és mennyi ideig tart majd, de hogy őszinte legyek, nem számít, hogy ez most 1 hónap, 1 év, vagy 10 év. Talán egy nap újra lesz esélyem vezetni a Forma-1-ben.”

Kubica még mindig szerelmes a sportba.

Úgy vélem, hogy ez most még inkább igaz. Mindig is nagyon szerencsésnek gondoltam magam, hogy bekerülhettem a Forma-1-be. Nehéz időket éltem meg a balesetemet követően, ami több hónapot jelentett. Azt mondanám, hogy ez közel 2 évig tartott, de ezt nem csak a műtétek, a felépülés vagy a fájdalmak miatt mondom, hanem mert a kórházban feküdve érzed ennek az egésznek a hiányát. Akkor jössz rá, hogy szereted ezt az egészet, vagy sem. Én szeretem.”

Elég nagy árat fizetettem ennek a hibának, de ez egy sokkal magasabb ár is lehetett volna. Ez biztos. Ez sajnos része a sportnak, amit el kell fogadnunk. Amikor vezetsz, ezek a dolgok nem járnak a fejedben. Ha pedig nem fogadod el, akkor ne csináld!”

Most napról napra, hétről hétre élek a sportban, mert nem igazán tudok előretekinteni. Sok az ismeretlen."

Kommentek