Veterán

Nem mai csirke – 70 éves a Citroën Kacsa

Nyomtatás

Kevés nála bájosabb és szerethetőbb modell van az autótörténelemben, pedig immár hetven éve velünk van: jeles évfordulót ünnepel a 2CV, vagyis ismertebb nevén a Kacsa. Nem csak ezért bonthat pezsgőt jelképesen a Citroën, ugyanis egy másik karakteres modell, a Mehari is jubilál: idén ötven esztendős.

Módosítás dátuma: 2018. február 13. kedd, 07:08

Új részleggel veszi szárnyai alá klasszikusait a Fiat és az Alfa Romeo

Nyomtatás

Egyre több autógyártó dönt úgy, hogy hivatalos keretek között kezdi el gondját viselni legendáinak. Az egyik legjobb példa erre a Jaguar Land Rover csoport, amelynek Classic részlege már hosszú évek óta végez csodálatos munkát – ezt pedig mai hírünk is alátámasztja. Ezúttal a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) döntött úgy, hogy egy külön divíziót alkot meg klasszikus modelljeinek karbantartására.

Módosítás dátuma: 2018. február 09. péntek, 11:49

Folytatódik a Jaguar sorozata – ezúttal 25 D-type készül újonnan

Nyomtatás

A Jaguar már régóta foglalkozik igazi klasszikusok gyári restaurálásával, sőt, az sem idegen a Classic részlegtől, hogy egy korábbi legendás négykerekűt a nulláról építsenek meg, mintegy új autóként létrehozva azt. Ezen dolgoznak jelenleg is, ugyanis a legendás D-type 62 év után újra gyártásba került az angolok Coventryben található szentélyében.

Módosítás dátuma: 2018. február 09. péntek, 10:12

Kincsesbánya – két igazi ritkaság került elő egy elhagyott garázsból

Nyomtatás

Egyre többször hallani olyan esetekről, amikor egy évtizedek óta érintetlen garázsban elképesztő ritkaságokat – természetesen autókról beszélünk – talál néhány szerencsés örökös vagy bárki más. Legutóbb két igazi veterán bukkant fel egy 1991 óta magára hagyott épületben: egy 1966-os Ferrari 275 GTB és egy 1967-es Shelby 427 Cobra – mondanunk sem kell, szívesen lennénk azok helyében, akik most fedezték fel, hogy két ilyen csodát birtokolnak.

Módosítás dátuma: 2018. február 08. csütörtök, 13:31

Biztos befektetés: 70. évfordulójára V8-cal tér vissza az ős Defender!

Nyomtatás

Bár a Land Rover még 2016-ban, vagyis több, mint egy éve befejezte a hosszú évtizedekig készített Defender szériagyártását, a brit vállalat azt nem mondta, hogy a jó öreg Defender nem térhet vissza egy-egy limitált széria erejéig.

Azt kapta ez a Porsche, amit megérdemelt

Nyomtatás

Az autóipar legfurcsább történetei közé tartoznak az elfeledett istállókban talált dollármilliós értékű veteránok kalandjai. Ami hazánkból nézve jóformán elképzelhetetlen, az a jelek szerint külföldön továbbra is a valóság részét képezi. Ezúttal egy hagyatékok felderítésére szakosodott TV műsor stábja döntötte be az egyik rég elfeledett istálló kapuját, a leülepedő porban pedig egy ikonikus sziluettre lettek figyelmesek.

Íme, a hatmilliárd forintos Aston Martin

Nyomtatás

A minden idők legdrágább brit autója kategóriának új éllovasa van: a legelsőnek készült Aston Matin DBR1 versenyautó árverésén elképesztő 22,55 millió dollárnál, azaz jóformán kereken hatmilliárd forintnál csapott le a kalapács.

Ez a Mercedes-Benz lett Pebble Beach szépe

Nyomtatás

A múlt hétvége nálunk a nemzeti ünnep okán volt hangos, de az autós világban is kiemelt fontosságú esemény zajlott: a Pebble Beach Concours d’Elegance. Az év legfontosabb veterán seregszemléjére hagyományosan a kaliforniai partoknál került sor, és ezúttal is dollármilliók cseréltek gazdát – sokszor egy-egy autóért.

50. születésnapját ünnepli a Wankel-motoros Mazda Cosmo

Nyomtatás

Fontos pillanat volt az autózás történetében, amikor pontosan 50 éve a Mazda bemutatta a Wankel-motoros Mazda Cosmo Sport modellt. A stílusos kétüléses forgótárcsás motorja egyedi technikai finomságként kísérte végig a japán márkát egészen 2012-ig.

Elrajtolt a X. Csillagtúra - ezeken a helyeken láthatják a 80 klasszikus Mercedest

Nyomtatás

Egy év kihagyás után végre újra elérkeztünk a Mercedes-Benz legnagyobb magyarországi oldtimer ünnepéhez, a Csillagtúrához, amely idén is páratlan mezőnnyel, csodaszép helyszíneket érintve vonultatja fel a Mercedes-Benz ikonikus veterán járműveit, 2017. május 19-21. között.

Módosítás dátuma: 2017. május 19. péntek, 10:04

Forever young – autók, amelyek idén érik el a veterán kort

Nyomtatás

Már javában belecsaptunk a 2017-es esztendőbe, az előttünk álló derűsen nyárias időjárás pedig tökéletes alkalmat teremt, hogy előkapjuk veterán modellünket a garázsból, és hétvégi élményautózásra induljunk. Hogy nincs még veterán autónk? Ezt az idén minden eddiginél nagyobb kínálatból pótolhatjuk: megnéztük, hogy 2017-ben melyik típusok érték el a 30 éves kort.

Módosítás dátuma: 2017. május 16. kedd, 10:13

1. oldal / 22