Tesztek

A legexkluzívabb testvér - Peugeot Traveller BlueHDi 150 teszt

Nyomtatás

A kisbuszok világa sokat változott az elmúlt időszakban: a helykínálat, a kényelem és a praktikum mellett a versenyképesség szempontjából egyre fontosabbak lettek a megjelenés és a modern technológiai megoldások, amiknek természetesen csak örülni tudunk.  Ezeket a szempontokat pedig a PSA is észben tartotta a Toyotával közösen fejlesztett kisbuszával kapcsolatban, amit a Citroёn SpaceTourer és a Toyota ProAce után a Peugeot Traveller is igyekezett bizonyítani nekünk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 16. szerda, 16:37

Csak semmi fekete mágia – SsangYong Korando 2.2 e-XDI teszt

Nyomtatás

Akárhogy nézzük, ma már a csapból is SUV-k folynak, a 2010-es évek divatőrülete eleddig, úgy néz ki, megállás nélkül tombol. Mindeközben azonban ezeknek az autóknak a java része már csupán küllemében hordoz az aktív életmódra utaló jeleket, valódi képességeknek tehát egyre jobban híján vannak a szóban forgó modellek. Üde kivételként azonban vendégeskedett szerkesztőségünk garázsában egy olyan hobbiterepes, amely még nem vetette le magáról a terepjárás feladatát.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 19:17

Luxus határok nélkül - Mercedes-Benz E 220d All-Terrain teszt

Nyomtatás

A Mercedes-Benznél sokat vártak az E-osztály emelt hasmagasságú változatának bemutatásával, de végül csak-csak beadták a derekukat a stuttgartiak is, és bejelentették az első ‘telekjáró’ E-osztályt a márka történelmében. A nagy terepkombi kategóriát a Subaru alapította 20 évvel ezelőtt a Legacy Outback modellel (igaz, a japán típus nem számít prémiumnak), aztán '98-ban a Volvo csatlakozott a V70 XC-vel, az Audi pedig 2000-ben piacra dobta az Allroad Quattrót, amely nagy népszerűségre tett szert, és az ilyen kialakítású modellek iránti kereslet azóta sem lankad, így érthető volt a csillagosok lépése.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 15:19

Leszámolás – Opel Insignia Grand Sport 2.0 Turbo 4x4 teszt

Nyomtatás

Az Opel sorra vette az előző Insignia hiányosságait, és leszámolt velük. Az új generáció könnyebb, tágasabb, hatékonyabb és fejlettebb lett. Mindez elég ahhoz, hogy felüljön a középkategóriás szedánok trónjára? És egyáltalán van-e még létjogosultsága a kategóriának az SUV modellek népszerűsége mellett? Tesztünkből kiderül!

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 15:43

Vagányságból ötös – Peugeot 3008 GT (2017) teszt

Nyomtatás

Az Év Autója díj nyertesének legerősebb verziója – ezek a szavak bizony szépen csengenek egymás mellett, még akkor is, ha ezúttal nem egy prémiumkategóriás luxus- vagy sportautóról van szó, hanem a Peugeot 3008 GT-ről. A franciák kategóriát váltó újdonsága sok szempontból kilóg a tömegből, de vajon tényleg megérdemelte a nívós elismerést? Tesztünkben igyekeztünk ennek is utánajárni.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 08:13

Egy hengerrel többért – Honda Civic 1.0 vs. 1.5 Turbo

Nyomtatás

Nyolcszázezer forint. Ennyi választja el a Civic esetében a hétköznapi igáslovat az élményhajhász Nirvánától, vagyis az egyliteres, háromhengeres turbómotort az 1,5 literes, négyhengeres feltöltött egységtől. Legalábbis papíron 53 lóerő és 40 Nm szól a nagyobb erőforrás mellett. De vajon megéri pluszban fizetni érte? Összehasonlító tesztünkben utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 04. péntek, 15:33

Se veled, se nélküled – Nissan Micra 0.9 IG-T 90 teszt

Nyomtatás

Tombol a nyár, a hőség okozta sokkot pedig mi sem oldhatná jobban, mint a kisautózás örömteli pillanathalmaza. Ezúttal olyan modell érkezett szerkesztőségünk garázsába, amelyet az elmúlt Év Autója választás előtt mindenki várt – a nagyobb horderejű változást megélt Nissan Micra újult erővel és turbós francia szívvel látogatott el hozzánk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 02. szerda, 19:04

Ilyen a tökéletes túra-kupé – BMW 440i Coupé nagyteszt

Nyomtatás

Az első frissített 4-es BMW tesztautónknak az átlagnál sokkal több ideje volt a szívünkhöz nőni, pedig ugyanúgy egy hetet tölthettünk együtt, mint rendszerint az összes autóval. Igen ám, de a tesztkilométerek száma az átlagnak körülbelül az ötszöröse volt, így minden porcikáját kiismertük a szépséges kupénak, amely a piac egyik, ha nem a legjobb granturizmója. Mindezt 2.500 km-es erdélyi/romániai túránk alapján merem kijelenteni, amelynek során az elképzelhető legváltozatosabb körülmények között bizonyított a kétarcú autó. A sorhatos ikonra minden helyzetben számíthattunk.

Módosítás dátuma: 2017. július 31. hétfő, 08:32

A nosztalgia erejével – Lada Vesta Sedan 1.6 teszt

Nyomtatás

A Lada? Az volt a legmenőbb” - ilyen, és ehhez hasonló felkiáltásokkal válaszolnak apáink és nagyapáink arra a kérdésre, hogy a rendszerváltás előtt milyen volt az orosz gyártó megítélése. A mai fiatalok már teljesen más okból – főleg a hátsókerékhajtás miatt – kedvelték meg a Lada korábbi autóit, de a Szovjetunió felbomlása után, a nyugati modellek megérkezésével bizony szépen lassan eltűntek az oroszok modelljei az újautó piacról (nem véletlenül). Azonban a Lada csillaga ismét felragyogott hazánkban, a sikereket pedig a nemrég nálunk járt, vadonatúj Vestától várják – nézzük, mire képes az újdonság!

Módosítás dátuma: 2017. július 26. szerda, 20:52

A nyugalom küszöbén – Hyundai Ioniq Hybrid teszt

Nyomtatás

Hibriddel közlekedni ma már nem kiváltság. Egy jól felszerelt dízel áráért kis túlzással minden igényt kielégítő benzin-elektromos modellt kapunk, amely a módfeletti takarékosság mellett a tiszta és csendes autózás élményével kecsegtet. A Toyota Prius és hajtáslánci társai mindeddig szinte egyeduralkodóként foglaltak helyet a kategória trónján, azonban a Hyundai Ioniq személyében komoly kihívója akadt.

Módosítás dátuma: 2017. július 24. hétfő, 17:13

Alakváltó – Volvo XC60 D5 AWD (2017) teszt

Nyomtatás

Az eddig csak a kisebbik Volvo SUV bélyeget magán viselő XC60-as felnőtt, pontosabban új generációba lépett. A modellváltáshoz a legjobb helyről merítettek ihletet a tervezők: első ránézésre egy XC90-et kapunk, kisebb karosszériával, amit az ár is tükröz. Ha mindezt hasonlóan jó kvalitásokkal vegyíti a modell, akkor nyert ügye van. Így hát alaposan kiveséztük, hogy mire képes az XC60.

Módosítás dátuma: 2017. július 21. péntek, 15:10

1. oldal / 88