Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A BMW kínálatából az ezredforduló óta hiányzott egy olyan modell, amely technológiában, kifinomultságban és érzelmekben egyaránt a márka csúcsát testesítette volna meg. Úgy tűnik, hogy ez a korszak lezárul: a BMW Concept 8 Series a következő 8-as sorozat előhírnökeként alaposan megdobogtatja a szíveket.

Úton a sorozatgyártás felé - galériaA 2018-as világpremiert ígérő BMW 8-as Coupé koncepciója a kompromisszumoktól mentes menetdinamika és az abszolút luxus egységét kelti életre, így keresve sem találhattak volna jobb alkalmat a leleplezésére, mint a legendás Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonásának első gálaestje, amely holnap késő délután veszi kezdetét. Szerencsére a digitalizált képekre és információkra ennyit sem kellett várnunk – már mindent tudunk a sorozatgyártású modellt megelőlegező tanulmányról.

A BMW történetében a 8-as szám mindig is a sportos teljesítmény és az exkluzivitás szimbóluma volt. A vadonatúj BMW 8-as Coupé ismét bemutatja majd, hogy milyen az, amikor a vérpezsdítő menetdinamika és a fejedelmi luxus kéz a kézben jár. Legelőkelőbb modellsorozatunk felélesztésével újabb fejezetet nyitunk a luxusautóinkat egyesítő palettán és a csúcskupék kategóriájában is abszolút mércét állítunk, hogy az új modellel még tovább erősítsük a luxusszegmensben betöltött vezető pozíciónkat” – mondta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

A koncepció státuszához méltó módon még agresszívebb, látványosabb és izgalmasabb alakzatokba önti a márka jelenlegi formanyelvét. A végeredmény kétségtelenül nagyon látványos – a kérdés csak az, hogy lesz-e annyi mersze a bajor márkának, mint a Lexus-nak az LC esetében, és képes lesz-e nagy változtatások nélkül sorozatgyártásba vinni a koncepciót. Mi ennek nem látjuk akadályát, de bizonyos részletek biztosan megváltoznak, így például a lézeres távolsági fényt használó fényszórók formái.

Belül nagyon is közel áll a véglegeshezA koncepció világpremierjére a BMW dizájn-részlege egy vadonatúj karosszéria-fényezési opciót is kikevert, amely kizárólag a BMW Concept 8 Series tanulmányautó sajátja. A Barcelona Grey Liquid fantázianévre keresztelt, szürkéskék árnyalat optimális mélységét a magasfényű, irizáló pigmentek adják. A nóvum alatt ugyancsak exkluzív, 21” méretű könnyűfém keréktárcsák gurulnak, amelyek levegővezető küllőkkel erősítik a sportkupé lendületes kisugárzását – a végső verzió alapkerekei ennél bizonyosan kisebbek lesznek.

Hogy valójában mennyire közel áll a végső stádiumhoz a modell, azt a belső tér is szemlélteti, amely a jelenlegi formákat modernizálva, mégis abszolút megvalósíthatónak feltüntetve tárja elénk. A digitális műszercsoport és a központi kijelző mintha csak a sorozatgyártású modellről került volna ide, és a kormánykerék kivételével minden részlet civilizált, letisztult, kissé visszafogott, mégis minőséget sugárzó.

A luxus egyértelmű jele a kristályból készült előválasztó kar

A formatervezők sötétbarna és jégfehér Merino bőrkárpitozást alkalmaztak az utastérben, a csúcstechnológiás megoldásokat pedig a szénszálból készült alkatrészek és az alumínium elemek hangsúlyozzák. Sőt mi több, a váltókart és a BMW iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsáját Swarovski kristályból faragták ki, amely minden korábbinál magasabb szintre emeli a BMW luxus sportkupéinak elegánsan modern utastéri hangulatát.

Jövőre méltó ellenfelet kap a Lexus LC

Az eddigiek alapján a 8-as BMW megugorja a szintetA BMW Concept 8 Series tanulmányautó a bajor prémiumgyártó 2018-as világpremiert ígérő luxus sportkupéjának előfutára. A vadonatúj BMW 8-as Coupé a gyártó szándéka szerint a valaha készült legelőkelőbb modellsorozattal bővíti a vállalat luxusautókat egyesítő palettáját. Ennek megfelelően a motortérbe okkal várunk izmos erőforrásokat: a 4,4 literes biturbó V8-as és a 6,6 literes biturbó V12-es biztosan jelen lesz a kínálatban, az árazás pedig ennek megfelelően jócskán 30 millió felett indul majd.

Kommentek