Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A technológiai fejlődésnek nem lehet, és nem is kell gátat szabni. A mérnöki kísérletezéssel ugyanígy van ez, hiszen a sokszor látszólag értelmetlen végeredmények hasznos részeredményeket hoznak. Így van ez a Roborace modellel is. Az érdekes tanulmány az önvezető technika térhódítására és megoldásaira hívja fel a figyelmet, rendhagyó módon: pilóta nélküli versenyautóként.

A Daniel Simon által tervezett típus azonban nem csak tanulmány marad, hanem Roborace néven versenysorozatban indul 10 másik társával együtt, egy hasonlóan jövőbe mutató kezdeményezés, a teljesen elektromos Formula E betétfutamaként. A 2016/17-esben rajtoló 10-tagú mezőnyben közösségi finanszírozású csapatot is találunk, melyek mindegyike két autót indít majd az egyórás versenyeken. Az autók ugyanazok lesznek, a különbség csak a mérnökök által fejlesztett szoftverekben lehet.

A végeredmény pedig különösen érdekes lehet azoknak, akik kedvelik az ilyen technikai optimalizálásokat, ráadásul az önvezető technológiát is közelebb hozza nézők nagyobb tömegéhez. A versenyautók egymással is össze lesznek hálózva, így is megakadályozva, hogy egymással ütközzenek.

Érdekes versenyszériát láthatunk tehát még az idén - mi nagyon kiváncsian várjuk az első futamot.

Kommentek