Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A tavalyi La Mans-i 24 órás verseny nem akármilyen izgalmakról és drámáról gondoskodott: a Toyota hibrid versenyautója ugyanis az utolsó körben robbant le, átadva az elsőbbséget ezzel a Porschének. A japánok most bemutatták az új versenyautót, amivel ezt nem kívánják megismételni.

Csak az alapok maradtak változatlanokAz újdonság a csúcs prototípus kategóriában induló versenyautó továbbfejlesztett változata. A TS050 Hybrid teljes átalakítást kapott annak érdekében, hogy megfeleljen az új előírásoknak, amely leginkább az aerodinamika terén tartalmaz korlátozásokat. Ugyanakkor a cél az volt, hogy összességében így sem legyen lassabb, mint a nagyobb szabadsággal épült tavalyi modell.

A 2,4 literes biturbó V6-oshoz egy elektromotor társul, melynek rendszerét teljesen újrafejlesztették. A konkrétumokról keveset tudni, de nem hétköznapi összecsapásra számíthatunk, különösen, hogy a Porsche is alaposan átdolgozta a 919 Hybrid versenyautóját.

Az egyik Toyota csapat pilótái között egyébként Kamui Kobayashit, Sebastien Buemit, Anthony Davidsont és Kazuki Nakajimit találjuk; a másik versenyautót pedig Nicolas Lapierre, Stéphane Sarrazin, José María López, Mike Conway és Yuji Kunimoto hajtja.

Kommentek