Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Grandland X az Opel nagy crossover offenzívájának második tagja, és egyben a második modell, amely a PSA-tól érkező alapokra épül. A kompakt SUV pedig hamarosan hazánkba is eljut, a pontos árlista pedig máris elérhető.

A Grandland X egyelőre csak egy benzines és egy dízel erőforrással lesz elérhető: a PSA-tól érkező 1,2 literes turbós benzines 130 lóerővel, az 1,6 literes öngyulladós pedig 120 lóerővel áll a vásárlók rendelkezésére. Alapáron mindkét egység hatfokozatú kézi váltóval érkezik, de 350 ezer forintért – dízelként csak a második felszereltségi szinttől – hatfokozatú automata is választható.

Jól mutat a Grandland X

A bevezetéskor minden változathoz egységesen 750 ezer forintos kedvezményt biztosít a márka, így az egészen bőséges opciós listával rendelkező Selection alapváltozat a benzines egységgel már 5,75 millió forintért hazavihető. Ezért a pénzért meg kell barátkoznunk az acél keréktárcsákkal, de LED-es hátsó lámpák, klíma, multikormány, tempomat, sávelhagyás-jelző és elektromosan állítható illetve fűthető külső tükrök is járnak. Az eggyel magasabb, Enjoy szint felára 400 ezer forint, és ezért már 17 colos könnyűfém keréktárcsák, hat hangszóró, OnStar és IntelliLink rendszer is jár.

A csúcsot jelentő Innovation változat éppen 1 millióval drágább az alapkivitelnél, így 6,75 millióért kínál olyan extrákat – a korábbiakon felül –, mint a 18 colos keréktárcsák, a holttérfigyelő, az első és hátsó tolatóradar, a kétzónás klíma, a bőrkormány, vagy éppen a hangulatfény. Természetesen külön is rengeteg extra áll a vásárlók rendelkezésére: 175 ezer forintért például fűthető első és hátsó üléseket, 150 ezerért a legfejlettebb navigációt és prémium hangrendszert, 450 ezerért pedig a sofőr oldalán elektromosan állítható, bőrbevonatú AGR üléseket kaphatunk – de itt természetesen még nincs vége a listának.

Belül jellegzetes Opel formák várnak

A 120 lóerős dízelmotor felára a benzineshez képest félmillió forint, így alapáron 6,25 millióért vihetjük el a Crossland X-ben már bizonyított egységet. Ahogyan korábban már említettem, a listaárak ennél 750 ezer forinttal borsosabbak, ám az importőr a bevezetéskor mindenki számára biztosítja ezt a kedvezményt. A részletes opciós listáért érdemes ellátogatni az Opel honlapjára.

Kommentek