2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Belül is felfedte magát a hamarosan érkező új Jeep Wrangler

Nyomtatás

A Jeep a napokban már megosztott velünk néhány fotót a hamarosan bemutatkozó vadonatúj Wranglerről, ám akkor még csak előről, oldalról és felülről láthattuk az újdonságot. Ezúttal két belső fotót is közzétettek az amerikaiak, melyeken jól látszik, hogy akárcsak a külső esetében, úgy az utastérben is hű lesz elődjéhez az autó, de azért elsőre láthatóak lesznek majd a megújulás nyomai.

A Jeep Wrangler igazi legenda a saját nemében, hiszen kiváló terepképességeivel és jellegzetes megjelenésével már évtizedek óta sokak kedvence. Az újdonság idén lép teljesen új generációba, és a korábbi fotók megerősítettek minket abban is, hogy megőrzi majd elődjének stílusát az újdonság. Belül is igaz lesz ugyanez, noha jóval modernebb megoldásokkal találkozhatunk majd: természetesebben a legfrissebb multimédiás rendszer, új kezelőszervek és mutatós betétek is helyet kaptak, miközben továbbra is a szögletes formák uralkodnak, de mekapjuk az utas előtti jól megszokott kapaszkodót is.

A Wrangler továbbra is többféle verzióban lesz elérhető, a gyáriak pedig egy ötajtós és egy vagány, kabrió kivitelről osztottak meg velünk három fotót. Első ránézésre szinte semmit nem változott az autó, de azért érdemes jobban megfigyelni a részleteket, ugyanis a LED-es fényszóró, a finoman átszabott hűtőrács és a modernebb lökhárító mellett egyéb elemek is árulkodnak arról, hogy ez nem csupán egy egyszerű frissítés.

A hírek szerint a Jeep egy 2-literes négyhengeres egységgel és a korábban is elérhető V6-os Pentastar szerkezet alaposan felfrissített változatával teszi majd elérhetővé a modellt, ám a pontos adatokat egyelőre nem árulták el az amerikaiak – leszámítva a V6-os fogyasztását. Néhány szemfüles újságíró észrevette, hogy kiszivárogtak a pontos számok: manuális váltóval a vegyes fogyasztás 12,4, az új nyolcsebességes automatával pedig 11,8 literre adódhat 100 kilométerenként. Ezek azonban csalóka számok, ugyanis minden bizonnyal a jóval szigorúbb amerikai normák alapján lettek megadva, így Európában a gyári adatok akár literekkel is kisebbek lehetnek majd.

Az autó egyébként így is jóval hatékonyabb lesz a most futó generációnál, ugyanis a V6-os változat kézi és automata váltóval egyaránt 13,1 litert gurított le a torkán 100 kilométerenként. A teljes leleplezés november 29-én várható a Las Vegasi Autószalonon, és biztosak lehetünk benne, hogy az új, 2-literes verzió jóval hatékonyabb lesz. Addig is azonban be kell érnünk a rendelkezésre álló képekkel és adatokkal.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark