2018. Április 24., Kedd

Frissitve:03:45:46

Bemutatkozott a keményebb Toyota GT86

Nyomtatás

A Toyota GT86 születésének okai mindenképpen megsüvegelendők, a gyártó ugyanis élvezhető és feledhetetlen sportautót szeretett volna gyártani, miközben az ár többek számára is megengedheti a vásárlást. Ezúttal pedig keményebb, fickósabb verzióval bővül a repertoár, méghozzá a britek kapnak egyelőre a kompromisszummentesebb GT86-ból.

A Tokiói Autószalonon bemutatkozott változat a TRD, azaz Toyota Racing Development nevet viseli, így már érthető is, hogy januártól megvásárolható modell mitől lesz különlegesebb. A hátsókerékhajtású GT86 TRD mind kívül, mind belül különbözik testvéreitől, de természetesen a technika ördögét sem hagyták szunnyadni a mérnökök.

Az alacsonyabban húzódó első lökhárító, az aerodinamikát elősegítő apró módosítások, szélesebb szoknyák, nagyobb hátsó légterelő nyitja meg a sort, amit beülve az új sportülések, a piros indítógomb és a TRD logóval ellátott váltógomb folytat, de itt az igazi újdonságot a sportoláshoz szükséges műszerek jelentik. A Sports Meter Link System néven futó eszköz informálja a vezetőt a víz- és az olajhőmérsékletről, de a nyomásértékek is kijelzésre kerülnek.

A futóművet szintén fejlesztették: az állítható gátlók és a vaskosabb kanyarstabilizátor áldásos lehet, de a fékeket is nagyobbra cserélték (elöl 355 mm, hátul 345 mm), a 18 colos könnyűfém felnikre pedig Michelin sportgumik kerültek.

Noha a motor változatlan formában morog tovább, mélyebb hangjáról új kipufogórendszer gondoskodik, amelynek köszönhetően a motor reakciója is kellemesebb lett. Egyelőre csupán a szigetország kapja meg a vérmesebb GT86-ot, azonban reménykedünk benne, hogy később a balkormányos országokban is bevezeti a Toyota.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark