Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Feljebb lép a 6-os BMW, és ez már az elnevezésben is tetten érhető: visszatér a 8-as a BMW palettájára, vele pedig egy minden eddiginél izgalmasabb és exkluzívabb luxuskupét kapunk. A fejlesztés a végső stádiumában jár az év végi premier előtt, a bajorok pedig nem haboztak beavatni minket a részletekbe.

Sok-sok jóval kecsegtet - galériaA német prémiumgyártó tervezőmérnökei ezekben a napokban végzik a nagy-britanniai Wales aszfaltcsíkjain a hamarosan debütáló BMW 8-as Coupé végső simításait, amelyek elsődleges célja a hajtáslánc és a futómű kiváló összhangjának véglegesítése. A figyelem középpontjában a forgalmazás kezdetekor egyedüliként elérhető BMW M850i xDrive Coupé modell áll, amelynek V8-as hajtáslánca műszakilag is magasabb szintre lép. A teljesen újratervezett V8-as erőforrás, a csúcstechnológiát képviselő BMW xDrive intelligens összkerékhajtás, az aktív hátsó differenciálzár, valamint az aktív borulásgátló rendszerrel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) felszerelt BMW M Professional adaptív futómű a dinamikát és a kényelmet hivatott összekötni.

Az újdonság esetében nem csak töméntelen luxust és látványos megjelenést ígérnek a bajorok, de az alacsony súlypont, a kimagasló merevség és a szükség esetén betonkeményre hangolható futóműrendszerek a dinamikát is szolgálják majd. Az M850i xDrive szériában kap hátsókerék-kormányzást és kövérebb abroncsokat a hátsó tengelyen, a tudatos könnyűsúlyú felépítésnek, a szénszál és az alumínium használatának köszönhetően pedig a kifutó 6-osnál könnyebb kétajtósra számíthatunk.

Az alaposan átdolgozott biturbó V8-as hajtáslánc további 68 lóerőt és 100 Nm-t szedett magára, vagyis 530 lóerővel és 750 Nm nyomatékkal szolgálja ki maradéktalanul a vezetőt – utóbbi ráadásul már 1800-as fordulattól elérhető lesz. Az erőátvitelről a már jól ismert ZF által gyártott nyolcfokozatú bolygóműves erőforrás gondoskodik.

530 lóerő, 750 Nm - és lesz majd M8 is

A sorozatgyártású verzió még az idén, várhatóan szeptemberben bemutatkozik majd, a tanulmányt elnézve pedig nagyon is izgalmas újdonságra számíthatunk.

Kommentek