Hobbiterepjáróval kap egységes arculatot a Lada

Nyomtatás

Hazánkban a Lada egyet jelent a szocializmus kissé puritán járművével, amit persze hatalmas megbecsülés övezett, hiszen a családok izgatottan várhatták, hogy a kocka végül begördülhessen a ház elé. Sokan nosztalgikus szemlélettel emlékezhetünk a pozitív példaként emlegetett 2107-esre, melynek első volán mögött megtett lépéseinket köszönhetjük, míg mások a hátsókerékhajtás adottságait kihasználva igyekeznek valódi élményautót barkácsolni maguknak.

Azonban az idő múlik, így az AutoVAZ Moszkvai Autószalonon bemutatott tanulmánya már egészen új szeleket hoz, hiszen az X-Ray hobbiterepjáró modern köntösbe öltözteti a márkát. Mint az a friss modell minden vonásán látszik, a formatervezésért egy új szakember, a Mercedesnél, illetve a Volvónál ihletet szerzett Steve Mattin vált felelőssé, aki az első lámpák, illetve a hűtőrács ’X’-et formázó kialakítását a Lada egyedi stílusjegyévé tenné, így alakítva ki azt az egységes arculatot, ami mindeddig hiánycikknek számított a márka berkein belül.

Az X-Ray futurisztikus összhatását persze megkérdőjelezni sem lehetne, s a dizájner talpraesettségéről tanúskodik, hogy a koncepció bármely prémium brand standján is könnyedén elsöprő sikert arathatott volna. Az utastér szintén nem szűkölködik az egyedi stílusjegyekben, s itt a kiemelkedő minőség mellett szót érdemel az az örvendetesen minimalista funkcionalitás, ami a napjainkban fénykorát élő letisztult belsőépítészet sajátja.

Noha a bemutatott modell egyelőre csupán a közvélemény felmérésének eszköze, pozitív visszajelzések esetén a divatos SUV 2015-re a kereskedésekben kelletheti magát, miközben az AutoVAZ minden bizodalmát Mattin tehetségébe helyezte, aki a remények szerint sikerrel lódítja meg az orosz márka lendületet vesztett szekerét.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark