Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Škoda, valamint a Volkswagen konszern többi márkája is crossover/SUV offenzívába kezd, amelyet a közös platformra épülő Tiguan/Kodiaq/Ateca trióval már meg is kezdtek. Ez azonban csak az első lépés: a cseh márka a Yeti utódjával kisebb testvért készít, utána pedig érkezik a Kodiaq kupés kiadása, amelyet a Sanghaji Autószalonon bemutatkozott Vision E tanulmány szemléltet.

A hangsúly a tetővonalon van - galériaSietségre azonban semmi ok: először ugyanis a Yeti-utód következik, méghozzá várhatóan Karoq néven, és majd csak ezután, a jövő év vége felé várhatjuk a Vision E tanulmány sorozatgyártású megfelelőjét. A Kodiaq fölé pozícionált kupé modell egyértelműen a BMW X6 által elindított receptet sajátítja el, csapott hátával kissé az egykori Rapidra is emlékeztetve minket.

Az elektromos hajtáslánc az évtized végén jönA tanulmány még okkal áll távol a sorozatgyártástól, azonban nem nehéz hozzáképzelni a Kodiaq formáit, a végeredmény pedig egészen izgalmasnak ígérkezik. Itt a hangulatot a hajtáslánc is fokozza: ezúttal teljesen elektromos meghajtás került a lemezek alá, amely 300 lóerőt kínál, egyben a márka legerősebb hajtásláncát létrehozva. A lítium-ionos akkumulátorcsomagból a gyáriak szerint akár 500 kilométeres hatótávot is ki lehet majd csalogatni – sorozatgyártásra azonban csak az évtized végén lehet számítani.

Kommentek