Jávorszarvas-próba miatt vonhatják vissza a Jeep Grand Cherokee típusengedélyét

Nyomtatás

A svéd Teknikens Värld magazin Grand Cherokee-val elvégzett tesztjéről újabb információk láttak napvilágot, miután a típus megbukott az újságírók által elvégzett jávorszarvas-próbán. Miközben a gyáriak túlterhelésre hivatkozván (602 kg) cáfolták az eredményeket, a Jeep mérnökeinek egész hada vonult ki a pályára, hogy bizonyítani igyekezzenek az igazukat.

Meglepetésre a második felvonás sem hozott megnyugtató eredményeket, hiszen a 69-70 km/órás sebesség mellett elvégzett teszt ismét határhelyzetbe való billenéshez és elpattogáshoz vezetett, miközben a Chrysler a vezérlés módosítása után csupán 470 kg-mal merte terhelni az autót, ami a megengedett értéknél 132 kg-mal kisebb, ráadásul ennyit akár 4-5 utas is könnyedén kitehet, anélkül, hogy nagyobb mennyiségű csomagot vinne magával.

 

A konkurensek Jeephez viszonyított nyugodt viselkedése szintén szembeötlő, s a magazin szerkesztői korábban nem is hangsúlyozták, hogy a bal első kerék a gyáriak felügyelete alatt is három autón hét (!) különböző alkalommal kapott defektet.

A Chrysler szóvivői persze továbbra is modell korábbi sikereire hivatkozván igyekeznek csitítani a kedélyeket, miközben az ügy már a Svéd Közlekedési Felügyelet figyelmét is felkeltette, ami a Grand Cherokee típusengedélyének visszavonásához is vezethet. Az eset persze tanulságos, hiszen a független teszt olyan figyelmeztető visszacsatolást adott a gyáriak számára, ami további fejlesztésekre - esetleg a már futó modellek vezérlésének módosítására - sarkall.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark