Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az Aston Martin DB11 elődjeinek hagyományait folytatva sportos, de egyben kifejezetten elegáns formákkal és V12-es erőforrással mutatkozott be – igaz, azóta már V8-as egységgel is elérhető. Az angolok most bemutatták a nyitott tetejű, Volante változatot is, amely szintén nem okozott csalódást: ha formák tekintetében objektív véleményt nem is lehet megfogalmazni, luxus és modern megoldások terén biztosan az eddigi legjobb Aston Martint köszönthetjük.

Mindenhogy jól mutat - galériaA főbb vonások természetesen változatlanok maradtak, így az autó orra és a háta is ugyanazokat a formákat örökölte, mint a kupé verzió. Ennek azonban csak örülni tudunk, hiszen a DB11 egyszerre sportos és elegáns, miközben minden szempár rá szegeződik, ha egyszer megjelenik az utcán. Erre pedig csak rádob egy lapáttal a gyönyörű vászontető, amely nyitott állapotban sem ront az autó lenyűgöző arányain, lecsukva pedig az emelkedő övvonal tűnhet fel különlegességként.

Az utastérben a kupéhoz hasonlóan finom megoldásokkal találkozhatunk: minden a legfinomabb anyagokkal van bevonva. A kéttónusú bőr mellett rengeteg fát is felhasználtak a mérnökök. A navigáció, a bőrborítás és a fűthető ülések is alapáron járnak, de felárért szellőztethető székeket és Bang & Olufsen hangrendszert is kérhetünk. A hátsó ülésekhez még Isofix rögzítési pont is jár, a csomagtér pedig 20%-kal nagyobb, mint az előd DB9 Volante esetében.

Igazán impozáns látvány - galériaElsőre meglepőnek tűnhet, de valójában logikus, hogy az Aston Martin nem a V12-es egységet, hanem a szinte ugyanolyan képességekkel rendelkező, ám jóval hatékonyabb AMG féle V8-ast építette be a DB11 Volantéba. Az 510 lóerőt és 695 Nm-es csúcsnyomatékot kínáló egység erejét egy nyolcfokozatú automata továbbítja a kerekekhez, ami 4,1 másodperces 0-100-as sprintet és 300 km/h-s végsebességet biztosít.

A vászontető egyébként 14 másodperc alatt tűnik el, 16 szekundum alatt jelenik meg, és többféle színben is elérhető. A gyáriak azt ígérik, hogy a tetőmechanizmus minden eddiginél strapabíróbb lesz, és a szélzajokat is hatékonyan szűri majd meg. A bemutató időpontja nem véletlenül esett őszre, hiszen bár az idő egyre cudarabb, a most leadott megrendelések leszállítása úgyis csak tavasszal kezdődik meg, így a jó idő eljövetelével a tulajdonosok meg is kaphatják majd autójukat.

Kommentek