2018. Április 24., Kedd

Frissitve:03:45:46

Lefilmezték a hamarosan debütáló Mercedes-Benz S-osztályt

Nyomtatás

A 2013-ban érkező Mercedes-Benz új S-osztály generációjának több részeltére fény derült már, így például egy ügyesen elkapott felvételnek köszönhetően a külső mellett a beltérbe is bepillantást nyerhettünk. Ezúttal egy kerékpáros filmezte le az újdonságot Spanyolországban. A W222 kódnevet viselő újdonság a német prémiumgyártó talán legfontosabb modellje, hiszen ezzel mutatnak be rengeteg újdonságot.

Mindez rá is fér az időközben a nyolcsebességes automataváltók és a teljeskörű fedélzeti elektronikai megoldások útvesztőjében hajszálnyit lemaradt csillagos márkára. Ráadásul az új S-osztálynak egy másodlagos feladata is lesz: a balul sikerült Maybach projekt után helyre kell tennie a márka zászlóshajóit megillető nimbuszt. Ennek hatására a már ismerős verziókon túl (hagyományos, hosszított, és a CL kupé) várhatóan a még kényelmesebb, hatalmas Pullman is visszatér.

Az új generáció, ahogy a hagyománykövető márkától már megszokhattuk, az elődök ismerős sziluettjét örökli. A magasabbra nyúló szélesebb hűtőrács még karakteresebb kiállást biztosít majd neki, míg a kiemelt, majd egyenletesen lejtő hátsó rész szintén erre a hatásra hajlik. Belül még több változást tapasztalhatunk, ám az alapfilozófia a vetített műszerek és a központi forgóvezérlő okán változatlan marad.

 

Újdonság lesz az SL-ben már megismert alumínium segítségével történő könnyű építési mód. Az ennek hatására akár két mázsától is megszabadított karosszéria alatt pedig elöl kettős keresztlengőkaros, hátul multilink felfüggesztést találunk a mákra Magic Ride Control névre keresztelt, dőlésszabályozást, állítható lengéscsillapítást és légrugózást is magában foglaló futóművével. Emellett egy ügyes megoldás révén az autó kamerák segítségével elemzi az autó elé „érkező” utat és ennek megfelelően a másodperc töredéke alatt hangolja át a futóművet.

A motorok széles választékát V6-os, V8-as és V12-es erőforrások képviselik majd, melyek közül sok lesz az ismerős, mint ahogy a hibrid hajtáslánc és az összkerékhajtás sem marad ki a kínálatból.

Nagyon fontos lépés, hogy itt mutatkozik be a márka új, 9 sebességes automataváltója, amellyel ismét az élvonalba kerülhet a nem tökéletesen finoman váltó jelenlegi hétgangos után.

Jövőre minden részletre fény derül. Bár egyelőre korai előrejelzésekbe bocsátkozni a bemutató időpontját illetően, főleg, mivel korábban már a Genfi és a Frankfurti Autószalonon is történt új S-osztály generáció leleplezés. Mindenestre valószínűleg ezen a kettőn áll a vásár, vagyis 2013 márciusában vagy szeptemberében már megláthatjuk az új Mercedes-Benz csúcsmodellt.
Hozzászólások  

 
#1 2013-03-04 20:24
Jól fog kinézni belülről is. Mi gyártunk bele egy jó pár alkatrészt, többek között kapaszkodót, díszlécet, légzsáktakarót a kormányra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark