Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Volkswagen sohasem arról volt híres, hogy kemény sportmodelleket készít autóiból, így sokakat meglephetett, amikor felröppentek a T-Roc R változatáról szóló hírek – és a legtöbben nem is igazán hittek benne, hogy valaha elkészül egy ilyen kivitel. Most azonban maga Herbert Driess, a Volkswagen elnöke árulta el, hogy elkészül a németek crossoverének igazán vad verziója.

 

A T-Roc már a kezdetektől elérhető a gyáriak 2-literes, 190 lóerős benzinmotorjával, ami mellé alapáron jár a 4Motion összkerékhajtás is. Driess úr szerint egyébként már ez a modell is az egyik legdinamikusabb a kategóriában, azonban már nem sokáig, ugyanis érkezik a Seat Ateca Cupra, ami jó eséllyel 300 lóerővel debütálhat majd – igaz, a spanyolok modellje azért egy kicsivel nagyobb, mint a T-Roc.

Az R-Line csomagot már bemutatták a T-Roc-hoz

A Volkswagen azonban nem hagyhatta, hogy a Seat legyen az úr ebben a szegmensben, így elkészítik a T-Roc R verzióját, ami még az Ateca Cupránál is nagyobb, 310 tagú ménessel szállhat majd harcba – az összkerékhajtás és az automata váltó magától értetődő. A Golf R egyébként ugyanezekkel a számokkal 4,6 másodperces 0-100-as sprintet képes produkálni, és jó eséllyel a hasonló méretű crossover sem lesz ennél sokkal lassabb. Szinte biztosak lehetünk benne, hogy 5 szekundum alatti értékkel számolhatunk, ami valóban kiemelkedő lehet a kategóriában – még a prémiumok között sem mindenki kínál ilyen teljesítményt.

Természetesen a külsőn is egyből szembetűnő lesz a legvadabb kivitel: a Golfhoz hasonló kiegészítőket hozhat az R változat, így nagyobb légbeömlőkre és agresszívabb, de nem túlzó megoldásokra számathatunk. Driess úr egyébként azt is elmondta, hogy miért rögtön az R, és miért nem a GTI jelzést kapja meg az autó – amellett, hogy a GTI-hez túl sok lenne a 310 lóerő. „A GTI számunkra maga a sportos ötajtós, nem is lehetne más. Az SUV-k számára van egy másik jelünk, az R.” Mi mindenesetre nem bánjuk, hogy a Volkswagen az „erősebbik” jelzést választotta, és nagyon reméljük, hogy hazánkba is eljut majd a legvadabb T-Roc.

Kommentek