Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Lamborghini patinás gyártóként kiemelt figyelmet fordít a hagyományok ápolására, amit kiválóan bizonyít az alaptó Ferruccio Lamborghini születésének 100. évfordulója alkalmából megépített különlegesség, a Centenario Roadster. Mindeddig csupán a Genfi Autószalonon bemutatott kupé verziót láthattuk, azonban immár a 40 darabos széria másik felét alkotó nyitott modellt is kigurították a gyár kapuján az olaszok.

Tető nélkül még dögösebb a Centenario - galériaA 20 jubileumi példány meglehetősen borsos áron, adózás előtti kétmillió eurós összegért vihető el, méltó módon az ünnepi különlegesség eszmei értékéhez. Megérte várni egy félévet a tetejétől megfosztott verzióra, ugyanis az tényleg nagyot üt. A Centenario Roadster minden porcikájában az alapos formatervezés végeredményét viseli magán. Hamisítatlan olasz formaterv, a lehető legizgalmasabb, legkeményebb stílusjegyekkel vegyítve.

Ennél kevésbé izgalmas, ugyanakkor fontos tény, hogy az olaszok az újdonságba már 10,1 hüvelyk képátlójú érintőképernyős multimédiás rendszert szereltek, amely két opcionális kamerát kezel, rendelkezik telemetriával és tudja az Apple CarPlay funkciót is - és a jövőben minden Lamborghini modellhez elérhető. Az Argento Centenario az elnevezéséhez híven exkluzív fényezésként áll rendelkezésre, azonban a kevés vásárló természetesen szabad kezet kap majd a konfiguráláskor.

A legerősebb Lamborghini - galériaA teljes egészében szénszál erősítésű anyagból készült váz és külső panelek 770 lóerős 6,5 literes V12-est rejtenek, ami egyben azt is jelenti, hogy a jubileumi modell a valaha gyártott legerősebb Lambrorghinivé emelkedik. Így az autó 2,9 szekundum alatt ugrik fel 0-ról 100 km/h-ra, a végsebesség pedig valahol 350 felett van.

A Centenario Roadster stílusosan a Pebble Beach-en mutatkozott be a minap és minden kétséget kizáróan az egyik legemlékezetesebb Lamborhiniként említhető. Hab a tortán, hogy az eddigieken túl hátsókerék-kormányzás és állítható hátsó légterelő is szerepel a csomagban. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy mind a 20 példányra gazdára talált már.

Kommentek