Megtoldva egy lépéssel – itt a Volkswagen Tiguan Allspace

Nyomtatás

Megirigyelve a Škoda Kodiaq méreteit, a Volkswagen Tiguan is megérkezett hosszabb tengelytávú, hétszemélyes változatban. Az Allspace a kínai premier után a Detroiti Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség előtt, de ugyanilyen formában érkezik majd meg márciusban az európai piacra is.

Az Allspace formailag nem jelent nagy meglepetést, hiszen a megnövelt tengelytávot, és az ezzel együtt érkező hosszabb hátsó ajtókat leszámítva minden téren megegyezik a hagyományos Tiguannal. Érdekesség, hogy Amerikában ez a modell viseli majd egyszerűen a Tiguan nevet, és más változat nem is lesz a kisebbik terepesből.

Az MQB padlólemezre épülő Tiguan Allspace tengelytávolsága 11 centiméterrel lesz hosszabb, mint az átlagos testvér esetében, ami bizony komoly változás, ez pedig már első ránézésre látszik – főleg a hátsó ajtók hosszán. Ennek köszönhetően nem csak a második sorban lett nagyobb a lábtér, de a csomagtartó padlójából két ülést is elő lehet majd hajtogatni – ezek persze még így is inkább csak gyerekek számára lehetnek megfelelőek, és nagy valószínűséggel felárat is kell majd fizetnünk érte. Az Allspace azonban nem csak az extra helyekkel, hanem a nagyobb csomagtérrel is hódíthat, noha már az alapverzió is 615 literes értéket tud felmutatni. Ennek ellenére a gyáriak akár 57 százalékkal nagyobb csomagtérről beszélnek.

Az utastérben egyébként a nagyobb teret leszámítva nincs változás, így továbbra is letisztult, jól kezelhető és ergonomikus műszerfallal és középkonzollal találkozunk, az anyagok minőségére pedig szintén nem lehet majd panasz. A tengelytáv 11 centis növekedése természetesen nem véletlen, hiszen így éppen az azonos alapokra épülő Škoda Kodiaq 2791 mm-es értékével megegyező adatokat tudhat majd magáénak a Tiguan Allspace – bár hosszban még így sem éri utol cseh testvérét az autó.

Aki tehát ragaszkodik a Volkswagen márkanévhez, és nem elégszik meg az ugyanazt a technikát felhasználó Škodával, hamarosan örvendhet, hiszen jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon bemutatkozik majd az európai Tiguan Allspace, mely a rövidebb testvér motorpalettáját és extralistáját örökli majd meg. Akinek pedig még ez sem elegendő, az reménykedhet benne, hogy a Volkswagen Európába is elhozza 5 méternél is nagyobb óriását, az Atlast – erre pedig mutatkozik némi esély.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark