2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Végre ledobja a tetejét a BMW i8 - ízelítő videón a Roadster

Nyomtatás

A BMW i8 már jó pár éve elérhető a bajorok kínálatában, és sokan már az első pillanattól fogva várják a kabrió kivitel érkezését – ez pedig nem is csoda, hiszen korábban már egy széria közeli koncepcióval is borzolták a kedélyeket a gyáriak. Úgy tűnik, most végre eljött az idő: a pontos időpontot egyelőre nem árulta el a BMW, de az első ízelítő videót már megosztották velünk a bajorok, és ha megérzésünk nem csal, a szeptemberi Frankfurti Autószalonon le is leplezik majd a hibrid kabriót.

Az i8 új modellváltozata a Roadster nevet kapja majd, és bár sokat egyelőre nem mutat a videó, az jól látszik, hogy a tető helyét egy fekete elem vette át, és a motortér felett lévő elem is változott – a bent ülők feje mögött a roadsterekre jellemző „púpok” figyelhetők meg. A BMW valószínűleg nem véletlenül várt mostanáig a kabrió bemutatójával, ugyanis hamarosan jön a Coupé verzió frissítése is, amelyet jó eséllyel a Roadster-rel együtt mutathatnak be.

Túl nagy változásokra nem kell számítanunk semmilyen téren: kívül legfeljebb néhány apró részletet szabnak majd át a gyáriak, míg a hajtásláncot tekintve várható egy kis erősödés, de a pletykák szerint a jelenlegi 362 lóerős összteljesítmény nagyjából 375-re nőhet. Ami talán fontosabb lehet, hogy nagyobb akkumulátor kerülhet be az i8-ba, aminek köszönhetően nőhet a tisztán elektromos hatótáv. A Roadster minden bizonnyal már alapból ezekkel a változtatásokkal érkezik majd meg, és jó eséllyel milliós nagyságrendű felárral számolhatunk majd, de hamarosan mindenre fény derül majd.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark