Veterán

Egy 1936-os Lancia lett Pebble Beach sztárja

Nyomtatás

Színpadon és ágyon kívül a legnagyobb élvezet,” ezt maga Eric Clapton mondta arról az 1936-os Lancia Astura Pininfarina Cabriolet modellről, amelyet most a 2016-os Pebble Beach Concours d'Elegance legjobb autójának választottak.

60 év után visszatért a sebességi rekorddöntéshez a Renault

Nyomtatás

1956-ban a Renault négy sebességi rekordot döntött meg a Bonneville-i sós tómederben. Most, hatvan esztendővel később a márka visszatért, és újabb csúccsal a zsebében térhetett haza. Öveket bekapcsolni, időutazás következik!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 22. hétfő, 08:51

Rekorder: 3,85 milliárdért kelt el a világ első Cobrája

Nyomtatás

Van igazság a világon: Amerika legdrágább autója egyben Amerika talán legkívánatosabbja is. A Shelby Cobra nem akármilyen ívet járt be a pályafutása során, mindez pedig itt kezdődött, egy alig 960 kilós, 264 lóerős roadsternél. A típus ősatyja, a legelső példány került most kalapács alá, és el is szólította a valaha eladott legdrágább amerikai autónak járó címet. De nem csak itt repkedtek a milliárdok: a brit rekord is megdőlt.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 22. hétfő, 08:17

Egyedülálló Ferrari Daytona kerül kalapács alá hamarosan

Nyomtatás

A Ferrari híres arról, hogy szinte bármilyen vásárlói igényeket hajlandóak kielégíteni, beleértve a modelljeik átformálásával járó átalakításokat is – hogy csak a legutóbbi példát említsük, ott van a 458 MM Speciale. Korábban persze nem volt minden ilyen egyszerű, de az igazán elszánt ügyfelek már akkor is megtalálhatták a módját annak, hogy egy igazán egyedi Ferrari tulajdonosai lehessenek. Ilyen volt Bob Gittleman is, aki egy 365 GTB/4 Daytonát alakíttatott át, nem is akárhogy.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 17. szerda, 14:05

60 éve lopták el, most milliárdokért cserélhet gazdát egy Mercedes 500K

Nyomtatás

A veterán autók több szempontból is tudnak kifejezetten érdekesek lenni: egyrészt maga a márka és a típus adhatja a különlegességét, másrészt pedig az adott példány személyes története is sokat dobhat a latba. Amikor pedig ez a kettő összeáll, akkor általában hatalmas összegek repkednek a levegőben egy-egy tulajdonoscsere alkalmával. Minden valószínűség szerint így lesz ez cikkünk főszereplője esetében is, ami történetesen egy Mercedes-Benz 500K Special Roadster.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 10. szerda, 12:13

Újjászületés: hamvaiból támasztotta fel a BMW Elvis Presley 507-esét

Nyomtatás

Az ’50-es évek végén leleplezett BMW 507 Roadster kétségtelenül a BMW (egyik) legértékesebb és legkülönlegesebb veterán modellje; nem csupán azért, mert az autó csodaszép, és technikailag is igencsak finomnak számított, de különösképp azért, mert újkorában is méregdrága és nagyon-nagyon ritka volt, csupán 254 példány született belőle, ami egy szériagyártású négykerekűnél bizony nem túl sok.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 05. péntek, 10:34

Kényszer szülte különlegesség – Fiat Dino veterán bemutató

Nyomtatás

Rég jelentkeztünk már bemutatóval a veterán rovatban, de higgyék el, nem feledkeztünk meg az izgalmas oldtimerek világáról. Ezt bizonyítva, most egy igazán izgalmas típust szeretnénk megismertetni Önökkel a Fiat Dino képében, mely gyönyörű olasz vonásai és V6-os erőforrásai mellett lehengerlő történetet tudhat magáénak – utóbbiról pedig sokat árulkodik a neve is.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 02. kedd, 16:17

Kalapács alá kerül minden idők leggyorsabb Porsche 962 versenyautója

Nyomtatás

A veterán és youngtimer autók piaca továbbra is virágzik, és ez hatványozottan igaz a ritka versenygépekre. A Porsche termékei amúgy is mindig örökzöldek voltak, de cikkünk főszereplője, a 962-es még az egyébként is sikeres típusok között is az egyik leghíresebb. Ha mindez még nem lenne elég, most az egyik, ha nem korának leggyorsabb példánya vált eladóvá.

Módosítás dátuma: 2016. július 20. szerda, 14:43

Le Mans győztes Jaguar kerül kalapács alá hamarosan

Nyomtatás

A 24 órás Le Mans-i viadalok történetében – egy-két kivétellel – mindig volt egy márka, amely évekig uralta a mezőnyt: a 2000-es években ez az Audi volt, előtte 30 évig a Porsche, a 60-as években pedig a Ferrari. Ennél régebbi korokra már kevesen nyúlnak vissza, pedig az 50-es években sikert sikerre halmozó Jaguar is megérdemli az elismerést. Az angol márka egyik legsikeresebb versenyautóját pedig hamarosan aukcióra bocsátják.

Módosítás dátuma: 2016. július 13. szerda, 12:45

Kalapács alatt a világ legelső Shelby Cobrája

Nyomtatás

Mindössze egyetlen CSX 2000 készült, amely Carroll Shelby első Cobra modelljeként tisztelhető. Az RM Sotheby aukcióján most épp ő tűnt fel, és bátran törhet a minden idők legdrágább Cobrája cím felé, amikor nyáron a kaliforniai Monterey-ben kalapács alá kerül.

Módosítás dátuma: 2016. július 04. hétfő, 07:49

Eladó a valaha készült legszebb Abarth

Nyomtatás

La Principessa, azaz maga ’A hercegnő’ kerül eladósorba az aukciókkal gazdagon teletűzdelt Monterey Car Week-en. A Pininfarina által tervezett formás, krómba öltöztetett négykerekűnek szépsége mellett akad még egy cseppet sem elhanyagolható tulajdonsága: sebességrekordernek született.

4. oldal / 22