Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Európa legnagyobb és legrégibb terepjárós fesztiválja június 7-én nyitja meg újra a kapuit. A 32 éves somogybabodi rendezvény több mint 1200 autós résztvevőjével az autósportok szerelmesei, a szabadságvágyó fesztiválozók és az extrémebb kalandorok körében egyaránt egyedülálló eseménynek számít, az izgalmas versenyeken a terepjárósport hazai és európai kiválóságainak drukkolhatunk. Ezen kívül sokszínű programok, koncertek, off road tréningek és még sportfavágó versenyek is lesznek, no és sok dagonya.

A siratófalon csaknem teljesen függőlegesen, a gravitációra fittyet hányva láthatunk idén is négykerekű monstrumokat, de a quadversenyek, a sárgyorsulás és az éjszakai trophy mellett például a hihetetlen felkészültséget, összpontosítást és tökéletes ember-gép összhangot igénylő triál kategóriák is komoly izgalmakat tartogatnak. Azok, akik járművel, de versenyen kívül érkeznének, szintén változatos programokon, egyebek mellett off road tréningen, tereptúrákon, pick-up partin, vagy kifejezetten a városi terepjárók tulajdonosai számára kitalált SUV szekció programjain is részt vehetnek.

Rengeteg egyedi autó és a fizika határainak feszegetés - idén is izgalmas lesz

Az „autómentes” fesztiválozók pedig a hangulaton és a terepjáródömpingen túl rekedésig drukkolhatnak a leendő bajnokoknak, megmártózhatnak a legendák által övezett dagonyában és a Katlanban, esténként pedig többek között a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, az AB/CD, a Zorall, a Republic és a Nemcsak Berry koncertjein féktelenkedhetnek. A fesztivál Youtube-csatornáján pedig már javában megy a „Babett Babodon” című online valóságshow-sorozat is, ami 12 epizódban mutatja be a magyar off road kultúra emblematikus személyeit, legnagyobb egyéniségeit és sportteljesítményeit, valamint a kulisszák mögött zajló járműtechnikai szöszmötölést, terepjáró-építést.

Nem csak a terepjárók szerelmesei találhatják meg a szórakozásukat

Két hét múlva tehát elkezdődik az ország, és egyben Európa legnagyobb off-road fesztiválja, ahol nem csak a terepjárók szerelmesei érezhetik majd jól magukat – június 7-10. között megéri ellátogatni Somogybabodra, hiszen a fizika törvényeinek feszegetése nem csak a versenypályán, hanem az épített utakat elhagyva is igazán élvezetes és látványos.

Kommentek