Hiánypótló - dízel verzióban is elérhető a Renault Mégane GT

Nyomtatás

Manapság már nem meglepő, hogy az egyes modellek sportosabb változataiból dízel kivitel is készül. Noha eddig csupán benzinessel volt elérhető a Renault kompaktjának GT verziója, a franciák most lerántották a leplet az öngyulladós Mégane GT-ről is, mely ötajtós és kombi verzióban egyaránt elérhető lesz – akárcsak a hagyományosabb üzemanyaggal működő testvére.

Az ellenlábasok már szinte mind rendelkeznek dízel sportváltozattal, így egyáltalán nem meglepő, hogy a Renault is meglépte ezt, és bemutatta a Mégane GT öngyulladós verzióját, melyet a gyáriak 165 lóerős 1,6 literes dCi erőforrása hajt. A 380 Nm-es csúcsnyomatékot kínáló szerkezet a Talismánban és az Espace-ban már látott 160 lovas kivitel finoman felpaprikázott verziója, melynek erejét – akárcsak a benzinesnél – egy hatfokozatú, duplakuplungos automataváltó továbbítja a kerekekhez. A gyáriak 4,6 és 4,7 literes vegyes átlagot ígérnek 100 kilométerenként.

A kisebb erő persze gyengébb menetteljesítményekkel is jár, ennek ellenére a 8,8 és 8,9 (ötajtós és kombi) másodperces 0-100-as sprint és a 214 km/h-s végsebesség nem ad okot szégyenkezésre. A dízel Mégane GT egyébként ugyanazokat a változtatásokat kapja meg, mint benzines testvére, így a sportos külső és belső megjelenés mellett a kiváló 4Control négykerék-kormányzás is jár majd hozzá, így a menettulajdonságok nem szenvednek csorbát – a GT pedig tesztünkön már bizonyította, hogy kiváló képességekkel rendelkezik.

A Renault az átlagosabb modellekhez is elérhetővé tett többféle GT-Line csomagot, melyek kívül és belül egyaránt sportosabbá teszik az autót, míg stílusban természetesen a GT változatokat követik. Az új, dízel GT-k 800 ezer forinttal lesznek drágábbak, mint a benzinesek – az ötajtós 8,5, míg a kombi 8,8 millióba kerül –, így számunkra nem is kérdés, hogy melyik erőforrással vinnénk haza az autót. A sportosabb menettulajdonságokkal szemben csupán az alacsonyabb fogyasztást tudja felmutatni az öngyulladós, ám ekkora árkülönbség mellett bizony évekig tarthat, míg visszahozza a különbözetet – és akkor a benzines nyújtotta nagyobb vezetési élményt és a fenntartási költségeket még nem is vettük számításba.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark