Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Volkswagen R részlege már régóta okoz örömet a német márka rajongóinak, de eddig nem terjesztették ki igazán a sportos modellek sorát. Idén azonban a hírek szerint három modelljük megvadított változata is bemutatkozhat, ugyanis érkezik a T-Roc R, a Tiguan R és talán mind közül a legizgalmasabb, az Arteon R is. Teljesítményben nem lesz hiány, noha a pontos adatokat egyelőre még nem igazán ismerjük.

A legközelebb azonban mindenképpen a T-Rocnál járhatunk az igazsághoz, ugyanis az szinte bizonyosnak tűnik, hogy a Golffal szinte azonos méretű crossover a kompaktból érkező kétliteres, turbós benzinest örökölheti, méghozzá a legtöbb forrás szerint 310 lóerős teljesítménnyel. Ezzel a T-Roc tulajdonképpen teljesen egyedülálló lenne a kategóriájában. Ugyanakkor ugyanez elmondható a Tiguan R-ről is, amely egyes információk szerint az Audi kompakt RS modelljeiben található 2,5 literes öthengeres egységet kaphatja meg, akár 400 lóerővel – bár szerintünk ennél azért gyengébb lesz.

A T-Roc repülhet majd 300+ lóerővel

Utóbbira azért nagyon kíváncsiak leszünk, és kissé túlzásnak tartanánk, hiszen ezzel a Tiguan R – a prémium kompakt crossoverek mezőnyét is figyelembe véve – az egyik legvadabb autó lenne a kategóriában. Nem csodálkoznánk, ha végül a Tiguanba is egy kétliteres négyhengeres kerülne, de azért félreértés ne essék, mi nagyon is örülnénk az öthengeresnek. Az Arteon R esetében egy harmadik megoldásról beszélnek, méghozzá egy új, háromliteres V6-os egység képében, amely akár 400 lóerőnél is többet nyújthat majd.

A Tiguan már R-Line csomaggal is vadító, de nehéz elképzelni, hogy 400 lóerőt kapna

Ezzel a teljesítménnyel az Arteon szintén beköszönhet majd a prémiumok világába, de az egyetlen igazán közvetlennek mondható ellenfelet, a 370 lóerős Kia Stinger GT-t biztosan maga mögé utasítja majd. Mivel az Arteon alapból elsőkerekes, így az R verzió – ahogyan a cikkben szereplő összes modell – összkerékhajtást kap majd, ám a gyáriak ígérete szerint mókázásra is alkalmas lesz majd az autó. A Volkswagen tehát nagyon izgalmas év elé nézhet, mi pedig alig várjuk már az újabb R modelleket.

Kommentek