A szomszéd univerzium - autólesen Kubában

Nyomtatás

Tudósítónknak lehetősége adódott bepillantást nyernie Kuba nem éppen hétköznapi autós bioszférájába, amelyet ezúttal képek formájában osztunk meg Önökkel. Ötvenes évek utánérzés, szivarfüsttel, gépolajszaggal.

Magyar szemmel a galériában megtalálható összes jármű érdekes, ám néhány ínyenc különlegességet érdemes kiemelni: ilyen például az autómúzeum egyik porosabb sarkában álló 1930-as Cadillac V16, melynek önmagában már a 7,4 literes, 16 hengeres motorja sem hétköznapi jelenség.

De találunk itt 5 tonnás összsúlyú teherautót is 1915-ből, melynek 7,7 literes, négyhengeres motorja 40 egész lóerőt présel ki magából – mindezt pedig a hátsó kerekek felé lánchajtás továbbítja. A motorok kedvelői is látnak majd meglepő dolgot, ugyanis tudósítónk lencsevégre kapott egy Ariel Square Fourt is 1931-ből, amely azon gyártó műhelyéből került ki, melynek jogutódja ma a világ egyik leggyorsabb autóját, az általunk is próbált Atomot gyártja.

Ezek után azon, hogy a kínai autók is kezdik elözönleni Kubát, és hogy odaát már a kukának is kereke van, már meg sem lepődünk…

Jó csemegézést kívánunk!
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark