Ennél menőbb autós csomag nincs a világon

Nyomtatás

Ó, azok a 70-es évek! Az időszak, amikor az őszinte, radikális autóversenyzés az aranykorát élte, és amikor szárnyat bontott az igazi szabadság gondolata, fejlett műszaki lehetőségekkel alátámasztva a négykerekű élményeket. Semmi sem szemlélteti jobban ezt az időszakot, mint cikkünk két tárgya: a párban kalapács alá kerülő Porsche 935 és a Volkswagen T2 Transporter – mindkettő Martini Racing harci díszben.

Porsche 935 – minden idők egyik legsikeresebb versenyautója, a 911 talán valaha készült legsikeresebb versenysportos iterációja. Az ’76-os eredeti, majd a ’77-es Baby és a ’78-as Moby Dick – olyan nevek, amelyeket a motorsport rajongói sosem felejtenek. És egy versenyautó, amely annak ellenére tudott megbízható és sokoldalú lenni, hogy a turbótechnikával egekig töltött 2,8-3,2 literes boxerhatos motorja 590-845 lóerőt teljesített.

Ezúttal egy korai 935 talál kalapács alá, méghozzá ikonikus Martini Racing festéssel. A Kremer Racing által lábra állított típus (vagyis kvázi a versenyautó félhivatalos tuningja) tulajdonképpen egy Group 4-es versenyautó, amelyből mindössze három készült. A szóban forgó 930 6700478-as alvázszámú típus részt vett a ’77-es Nürburgringi diadalom, majd 2006-ig nyugdíjba vonulva várta a restaurálást. Amint látszik, ez megtörtént, így a körülbelül 600 lóerős, egy tonnánál könnyebb versenyautó páratlan formában várja új gazdáját.

Nem csoda, hogy valahová 105 millió forint környékére várja az aukciót futtató Bohams a típus árát. Viszont aki ezt kifizeti, minden bizonnyal nagy erőkkel lesz azon, hogy megszerezze az ugyanekkor kalapács alá kerülő Volkswagen T2-es buszt is, már csak a közös színezés és matricázás miatt is. Ennél menőbb kombinációt mi egyszerűen nem tudunk elképzelni, különösen, mivel a T2 motorikusan is szoros kapcsolatot ápol a Porsche márkával. A motortérbe ugyanis a 914-ből érkező kétliteres boxermotor került, amely 110 lóerővel már könnyebben repíti a főleg alkatrészszállításra kiválóan alkalmas divatdobozt.

Az aukció a belga Spa-Francorchamps versenypályán május 21-én zajlik le, aki pedig a versenyautó mellé a kisbuszt is hazavinné, legalább 16 millió forinttal készüljön.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark