Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A múlt hétvége nálunk a nemzeti ünnep okán volt hangos, de az autós világban is kiemelt fontosságú esemény zajlott: a Pebble Beach Concours d’Elegance. Az év legfontosabb veterán seregszemléjére hagyományosan a kaliforniai partoknál került sor, és ezúttal is dollármilliók cseréltek gazdát – sokszor egy-egy autóért.

Emlegethetnénk 10 millió dollárnál költségesebb Ferrari veteránokat, tucatszám tulajdonost váltó 3-600 millió forintos ritkaságokat, de Pebble Beachen valójában minden évben egyetlen autó viszi el a pálmát: a Best in Show trófea birtokosa. A neves elismerés ezúttal egy 1929-es Mercedes-Benz Barker Tourernek járt – a fotók alapján is látható, hogy nem véletlenül.

A könnyűsúlyú roadstert egy hétliteres, kompresszoros sorhatos benzinmotor hajtja, a különlegessége azonban túlmutat ezen. A Barker of London által átalakított sportmodell Lord Howe álma volt, aki többek között a Mille Miglián és Le Mans-ban aratott győzelméről volt híres. Az aprólékosan kidolgozott modell jelenleg második tulajdonosának kezében van, akik négy éve vásárolta a modell, majd az idei évre aprólékosan felújíttatta – az elismerés tükrében úgy tűnik, hogy megérte a befektetés.

Kommentek