Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az első európai – és Japánon kívül az egyetlen – Mazda múzeum megnyitotta kapuit. A hiroshimai gyártó közel 100 évre visszamenő múltjába betekintést engedő kiállítás május 13-tól várja a érdeklődőket Augsburgban.

Múzeum magánkézben, gyári támogatássalAz Auto Frey márkakereskedés által üzemeltetett Mazda múzeum 45 modellt állít ki, közöttük Japán belpiacos modelleket is. Helyszínként egy egykori vonatdepót hasznosítottak, igazán különleges aurát kölcsönözve a kiállításnak. A múzeum mellett egyébként étterem, ajándékbolt és rendezvényterem is található a helyszínen.

A kiállított modellek között találunk 1967-es Mazda Cosmo Sportot, 1969-es Mazda Luce RX87-et és egy 1992-es Mazda RX-7-et is, amelyek hűen és persze makulátlan állapotban állítanak emléket a Mazda saját fejlesztésű Wankel motorjának.

Közel 120 autóból válogatnak

Emellett megtalálhatjuk itt többek között a ’60-as Mazda R360-at, amely a vállalat első személyautója volt. Ráadásul a kiállított járműveket folyamatosan váltogatják, így összességében több mint 120 négykerekű fordul majd meg a nagy csarnokban.

Kommentek