2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Történelmi eladási rekordot dönthet ez a Ferrari

Nyomtatás

Elég csak átlapozni a galériát, és máris érezhetjük: ennek az 1950-es Ferrari 166 MM Barchettának minden esélye megvan arra, hogy eladási rekordot dönthessen. A szakértők szerint ő lehet a második autó, amelyért hivatalos körülmények között 10 millió dollár felett fizetnek.

Brit kastélyok tökéletes kelléke lehet cikkünk tárgya, már csak azért is, mert „rossz” oldalon van a kormánya. A hagyományos vörös 1950-es Ferrari 166 MM Barchetta hűen demonstrálja, hogy nincs az a borongós idő, amelyet egy gyönyörű autó ne dobna fel. A használatot némileg visszatarthatja a modell emberfeletti értéke, ugyanis a 250 GT SWB Berlinetta után ő lehet a második Ferrari, amelyet 10 millió dolláros, azaz bő 3 milliárd forintos értékért adnak tovább.

A bőséges árcédula egyik oka a ritkaság: a nyitott modellből mindössze 25 példány készült, amelyből ő a legszebb, jórészt eredeti állapotban fennmaradt darab. Fénykorában a későbbi Scuderia Ferrari pilóta Eugenio Castellotti versenyzett a modellel, miután Marco Dallorso – az első tulajdonos – elajándékozta neki. Az autó az 1951-es Mile Miglián kategóriájában hatodik helyen ért a célba.

Az ezt követő években sem volt tétlen a pilóta és a modell, így végül 1966-ban nyugdíjazták a típust, elsőként a San Franciscóban élő Larry Taylor, majd Ed Giblertson bíró tulajdonában. Az 1979-es Pebble Beach Concours d’Elegance-on is kiállították a típust, ahol díjat is nyert. Ezt követően később a Ferrari klasszikusokat gondozó részlege állította helyre a típust, ügyelve arra, hogy amit tudnak, eredeti állapotban megőrizzenek, miközben esztétikai szempontból teljes legyen a modell.

A modell a következő hónapban kerül kalapács alá az RM Sotheby’s vezénylete alatt. A 8 millió dolláros kikiáltási árat gyorsan felül fogják licitálni, így egyedül a 10 milliós határvonal átlépése kérdéses - ha sikerül, akkor minden idők legdrágább nyitott Ferrariját köszönthetjük a személyében. Március 11-én már okosabbak leszünk.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.