Újra kapható a McLaren F1

Nyomtatás

Nem csalás, nem ámítás: visszatért a McLaren kínálatába az ezredvég rekorder szuperautója, az F1. A háromüléses különlegességet persze nem újonnan gyártják Wokingban, hanem egyetlen gyártói kézben maradt példányról van szó, amelyet a McLaren Special Operations alapos gondozás után állít eladósorba.

A hír már akkor is megérne egy misét, ha pusztán egy 636 lóerős szuperautóról szólna, amely egykoron egyedülálló módon futotta meg a 372 km/h-s végsebességet (amelyet limiter nélkül felülírt 391-re), hogy a 9,4 másodperces 0-200-as gyorsulásról már ne is beszéljünk. A McLaren F1 viszont ritkább a fehér hollónál is, amelyet kiválóan szemléltet, hogy mindössze 64 utcai példány készült belőle 1993 és 1998 között. Ebből csupán 6 példány készült kézzel Wokingban – a szóban forgó karbon fekete darab pedig egy közülük.

A 69-es alvázszámú modellt ez Egyesült Királyságban helyezték forgalomba a McLaren Automotive tulajdonában, és mindössze 4506 kilométernyit autóztak vele. Mindvégig a gyártó kezében volt, így makulátlan állapotban tartották, de a végső eladás előtt a McLaren különleges részlege (MSO) még jó alaposan átnézte, és szükség szerint felújította. Ekkor kapta meg a típus a 17 colos, központi kerékcsavaros, fekete fényezésű magnézium felniket is.

Belül megmaradt a különc háromüléses kialakítás, ahol a központi vezetőülést fekete bőr borítja vörös kontrasztvarrással – a többiek kagylóülésére pedig fekete Alcantara jutott. A teljesen gyári állapot magától értetődő, a gondoskodás tanúsítványaként pedig egyedi bőröndkészlet, valamint különleges szerszámkészlet is jár a típushoz. Emellett a fedélzeti irodalom teljes dokumentációja, valamint egy limitált McLaren F1 tulajdonosi óra, valamint egy kisebb könyvtárnyi brosúra és könyv is jár a típushoz.

Mindez egyetlen irányba vezet: szinte elképzelhetetlenül magas árcédulához. Hogy ne fájduljon bele a fejünk az összegek értelmezésébe, a McLaren nem is közötte az orrunkra az árcédula tartalmát. Spekulálni persze lehet, és nem járunk téves úton, ha a mindmáig a világ leggyorsabb szívómotoros autójának számító F1 makulátlan példányáért úgy három, de inkább négymilliárd forintot tartunk reálisnak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark