Veterán munkagép - videóval tiszteleg a Nissan első pickupja előtt

Nyomtatás

Veterán rovatunkban legtöbbször ritka sportautókról és versenygépekről esik szó, azonban nem szabad megfeledkeznünk a többi négykerekűről sem, hiszen az átlagosabb kategóriákban is találni különlegességeket. Legutóbb például a Nissan egyik legelső pickupjából került elő egy kifogástalan állapotban lévő példány, mely most visszakerült a gyáriak kezébe.

A japánok egy, a cikk végén megtekinthető hangulatos kisvideót is készítettek az autóról, mely a Datsun márkanév alatt készült el, 1600-as típusjelzéssel. A kiváló formának örvendő platóst 1971-ben gyártották, és egy Marvin Askew nevű úriember vásárolta meg, aki akkor több mint 560 ezer forintnak megfelelő dollárt fizetett ki érte. A szeretett járgány több mint 4 évtizeden át volt a tulajdona, ami alatt mindössze 240 ezer kilométert tett meg vele.

A hosszú szerelem után végül kissé kalandos úton egy Dan Tito nevű üzletemberhez került a Datsun. A két úriember egy benzinkúton futott össze, ahol Tito rögtön ajánlatott is tett az autóért. Askew azonban gondolkodási időt kért. Pár héttel később azonban ismét találkoztak ugyanazon a töltőállomáson, és az eredeti tulajdonos ekkor már megadta magát, és értékesítette a kiváló állapotban lévő pickupot.

Mindez persze kizárólag annak tudatában történhetett meg, hogy Tito biztosította, gondját viseli majd az 1600-asnak. Ezek után volt még egy – nem is olyan aprócska – bökkenő, a vásárló ugyanis csak később ismerte fel, hogy a garázsában bizony nem jut hely a Datsunnak. Ígéretét azonban nem szegte meg, és a lehető legjobb helyre küldte az autót: vissza egyenest a Nissanhoz, ahol méltó helyére kerülhetett a gyáriak kollekciójában.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark