Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Már régóta tudjuk, hogy a BMW hamarosan leleplezi majd legendás 8-as sorozatának vadonatúj generációját, amire közel 20 évet kellett várniuk a rajongóknak. A hivatalos időpont azonban eddig nem volt meg, még ha lehetett is sejteni, hogy mire készülnek a bajorok. Most azonban egy ízelítő fotóval karöltve végre bejelentették, hogy június 15-én pénteken, a Le Mans-i 24 órás verseny alatt leplezik majd le az autót.

A helyszín és időpont választás természetesen nem véletlen, hiszen a BMW ezzel szeretné hangsúlyozni, hogy a már bemutatott M8 GTE versenyautót és a sorozatgyártású 8-ast gyakorlatilag párhuzamosan fejlesztették, ami annyit tesz, hogy az utcai kivitel is villámgyors lesz – de persze a komfortról sem feledkeztek el a gyáriak. A rajongóknak egyébként 19 évet kellett várniuk az új 8-asra, ugyanis az előző, mostanra már szinte legendává vált 8-as 1989 és 1999 között készült.

Egy kis ügyeskedéssel már most is szinte mindent láthatunk

Az újdonság egyébként jó eséllyel rögtön többféle hajtáslánccal is napvilágot lát majd, ám az M-es csúcsverzióra valószínűleg őszig még mindenképpen várnunk kell. Izgalmakból azonban így sem lesz hiány, hiszen azt már korábban elárulták a németek, hogy az M850i xDrive variáns már a kezdetektől elérhető lesz, és 530 lóerővel illetve 750 Nm nyomatékkal szolgálja ki maradéktalanul a vezetőt – de lesz intelligens összkerékhajtás, aktív hátsó differenciálzár, valamint az aktív borulásgátló rendszerrel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) felszerelt BMW M Professional adaptív futómű is. Az erőátvitelről a már jól ismert ZF által gyártott nyolcfokozatú bolygóműves erőforrás gondoskodik.

Az M8 ezek alapján valószínűleg bőven 600 lóerő feletti teljesítménnyel kínálja majd magát, de később lesz kabrió és négyajtós kupé – azaz Gran Coupé – kivitel is, és ha minden igaz, mind a három modellváltozatból elkészül az M verzió. Már csak egy hónap tehát, és végre leleplezik a németek a várva várt újdonságot, de nem lepődnénk meg, ha addig több ízelítővel is készülnének még, habár a mostani képet kicsit megválosítva is szinte az egész autót láthatjuk. Addig azonban amíg várakozunk érdemes újra megnézni korábbi galériánkat, amin ugyan álcázva látható a 8-as, de így is sok részletről árulkodik.

Kommentek