Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Egy év kihagyás után végre újra elérkeztünk a Mercedes-Benz legnagyobb magyarországi oldtimer ünnepéhez, a Csillagtúrához, amely idén is páratlan mezőnnyel, csodaszép helyszíneket érintve vonultatja fel a Mercedes-Benz ikonikus veterán járműveit, 2017. május 19-21. között.

Az idei Csillagtúrán két jubileumot is ünnepelhetnek a versenyzők és a szervezők: egyrészt a 2017-es futam a 10. Csillagtúra, amely az 50 éves AMG előtt tiszteleg. A rendezvény nem egyszerűen csak egy itiner-vezetette kalandos megmérettetés, hanem egyben a márkatörténet felelevenítésének lehetősége, egy páratlan időutazás keretében.

Ezekben a pillanatokban rajtolt el Fóton a X. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

A X. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra hagyományaihoz hűen kétnapos túrával tiszteleg a csillagos márka múltja előtt. 2017-ben régen nem látott útvonalon kalauzolja át az itiner a mezőnyt, melyen végighaladva különleges élménnyel gazdagodnak a résztvevők. Mintegy 80 csodaszép és kiválóan karbantartott oldtimert és youngtimert láthatnak a nézők az érintett településeken. A túra felidézi az 50 éves AMG sikereit, de a mezőny nosztalgiázhat a jubileumi Csillagtúra 2003-as útvonalán is.

A veterán autók szerelmesei, kedvelői az ország több pontján találkozhatnak a csodálatos klasszikus Mercedesekkel (megéri kilátogatni, a gyerekek is garantáltan imádni fogják!). A programterv időrendben, időpontokkal együtt a cikk legalsó fotóján látható, de azért röviden összefoglaljuk.

A mezőny ma (május 19-én, pénteken) reggel, 9:15 és 10:45 óra között rajtol(t) a fóti Jász-Plasztik Autócentrum Kft. telephelyéről, majd Veresegyház, Aszód, Kartal és Pásztó érintésével Galyetető felé tartanak az autók, ahol az ebéd lesz, így Galyatetőn akár hosszasan meg lehet csodálni a Mercedeseket. Ezt követően Parád, Pétervására és Sirok érintésével Egerbe tart a csapat. A mai befutó a program szerint 16:30 órától várható Egerben, a Hotel & Park szálloda parkolójában, a verseny szabályzata szerint percenkénti érkezéssel.

Simon Sára kolléganőnk és Édesanyja egy tűzpiros CLA-val állt rajthoz - sok sikert a Hölgypárosnak!

A X. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra második napja Egerből rajtol, az első autó a tervek szerint holnap (vagyis szombaton, május 20-án) 8:45 órakor indul el a Hotel Eger & Park szállodából, és ezúttal is percenkénti indításra lehet számítani.

A mezőny Egerszalók, Felsőtárkány, majd Miskolc-Lillafüred és Miskolc Szent István terének érintésével a miskolci Diósgyőri vár irányába fog tartani (itt lesz az ebéd), és délután innen fordulnak vissza a versenyzők Eger irányába, mégpedig Sajószentpéter, Edelény, Kazincbarcika és Szilvásvárad érintésével. A befutó illetve célceremónia holnap 16:30 órától várható Egerben, a Dobó téren.

10. alkalommal kerül megrendezésre a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

A Mercedes-Benz importőrének jóvoltából kolléganőnk, Simon Sára is részt vesz az eseményen, vagyis nagy örömünkre idén sem marad ki az Autó Pult csapata a Csillagtúrából: Sára és navigátora (aki idén is az Édesanyja) ezúttal egy új Csillaggal, egy tűzpiros, Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz CLA 200 modellel versenyez, 920-as rajtszámmal. Nagyon drukkolunk Sáráéknak, reméljük, hogy nekik is, és a verseny összes indulójának kiválóan fog sikerülni ez a szép hétvége.

Kommentek